Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Методи Байкушев: Рекордната избирателна активност в Благоевград показва, че хората търсят нов лидер
Автор: Ливия Кукова 22:10 / 29.10.2023Коментари (0)414
© Фокус
Рекордната избирателна активност в Благоевград показва, че хората не са съгласни с досегашния начин на управление и търсят нов лидер, нов подход към начина, по който се случват нещата в Благоевград. Това каза за "Фокус“ Методи Байкушев, който според резултатите от екзитпол е втори по брой гласове и следващата неделя ще се изправи на балотаж срещу Илко Стоянов.Байкушев благодари на жителите на Община Благоевград ще са излезли и са гласували.

"Нашите приоритети за бъдещето на Благоевград са много ясни. Първо, ние трябва да поставим Благоевград отново на инвестиционната карта на България. Това, което досегашните кметове не успяха да направят е да привлекат инвеститори. Всички други градове, включително около нас, привличат инвеститори, само ние не успяваме. Смятам, че тук липсва компетентност, липсва ефективност, липсва разбиране за това какви са интересите на инвеститорите. Ние знаем и можем да направим всичко това. Освен това ще стартираме инициативата "Ела си в Благоевград“, защото нашият град е дал изключително успешни хора не само на другите градове в България, а и на европейско и световно ниво. Ние ще направим така, че да върнем тези хора в града. Уверявам Ви, че след четири години ще видим Благоевград да лети“, каза още Байкушев.След четири години той вижда Благоевград като община, в която ще има много по-сериозна конкуренция на пазара на труда, заради новите инвестиции, които ще привлече, което ще повиши доходите."Аз съм поел личен ангажимент, че лично ще се грижа за това средното образование в Благоевград да повиши сериозно новото си. Това ще бъде абсолютен приоритет за нас. Инвестиции в хората. Един град са хората. Не са улиците, площадите и сградите, а хората. Това е най-ценното. Най-ценни са нашите деца. Средното образование е гръбнакът на обществото и икономиката“, прибави той.

На въпрос, водил ли е вече разговори с потенциални инвеститори, Байкушев заяви, че инвеститорите не обичат да правят празни приказки.

"Ние сме направили списък с всички успешни хора, които са излезли от Благоевград или са минали през нашите два университета. С всички тях ще водим разговори тогава, когато влезем в общината. Аз съм убеден – тези хора имат сантименти към Благоевград и съм убеден, че ще успеем да ги накараме да отворят част от своите бизнеси в Благоевград, за да може тук да отворим тези така желани, добре платени работни места“, каза Байкушев.

Още по темата: общо новини по темата: 690
10.05.2024 »
08.05.2024 »
05.04.2024 »
02.04.2024 »
15.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/115 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: