Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Менингит, а не татус, убил 17-годишният Мартин от Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:36 / 04.08.2016Коментари (0)315
©
Извършена е аутопсия, която е установила, че инфекцията е била в главата и не е тръгнала от крака, пише "Флагман"

 

Масова психоза в Слънчев бряг предизвика вестта за смъртта на 17-годишния Мартин Владимиров от Благоевград. След внезапната кончина на ученика се заговори, че причината за смъртта му е отровна татуировка, направена в студио в курорта. Тази версия тиражира шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов.

"Решил да си направи голяма татуировка на крака. Това станало в студио в Слънчев бряг. Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", каза пред "България Днес" Налбантов.

Истината обаче се оказа съвсем друга. Според извършената аутопсия Мартин е починал от менингит - остра инфекция на мозъка, а не на крака. Коварната болест буквално е убила младежа за 24 часа. Менингитът се диагностицира много трудно и затова лекарите не са успели да спасят момчето. Ако го бяха насочили за консултация с невролог , щяха да го спасят, симптомите на менингита могат да бъдат установени само от специалист по неврология. Най-характерното при менингококовата инфекция е вратната ригидност (б. р. скованост във врата), за която никой неспециалист няма да се сети, каза бургаски невролог пред "Флагман".

Опитахме да се свържем с Андон Налбантов, за да разберем причината за изказването му, но той цял ден не си вдигаше телефона.

Припомняме, че Мартин Владимиров започнал работа като спасител в Слънчев бряг миналата седмица. Младежът решил да изкара някой лев през лятото, за да плати финансира предстоящия си абитуриентски бал.

Няколко дни преди да замине за морето се оплакал на родителите си, че има главоболие, коремни болки и много му се гади. След като пристигнал в Слънчев бряг, се обадил се по телефона на родителите си, че не се чувства добре. Притесненият баща веднага тръгнал да го прибира. По пътя на връщане на момчето му станало много лошо и баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, където Мартин издъхнал.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: