Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Мащабна кампания за пролетно почистване започва в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:22 / 27.03.2019Коментари (0)745
©
Мащабна кампания за пролетно почистване започва в Благоевград. Тя е под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и преминава под мотото "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Началото ще бъде поставено на 6 април от 10.30 часа на площад "Македония“, а чистенето ще продължи и на 7, 13 и 14 април.

Община Благоевград подсигурява всички необходими материали, като ръкавици, бои, разсад и чували за едно по-ефективно и полезно чистене.

Те ще бъдат раздавани на шатри, разположени в кварталите,както и в центъра на града. В кв. "Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс "Пирин“, в кв. "Струмско“ срещу магазин "Стоми“, а в кв. "Грамада“ пред бившето "Аско Деница“. Шатрата за кв. "Освобождение“ и кв. "Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад "Македония“ също ще има разположена шатра с всичко необходимо за почистването. В зелената кампания на кмета д-р Атанас Камбитов ще се включат и ученици, възпитаници от ЦЛТРДБ, общински служители, представители на институции.

  Чувалите, които ще бъдат раздавани ще са в различни цветове, черни- за смесен битов отпадък, зелени за събиране за  стъклени опаковки, жълти за събиране на опаковки от хартия и картон и пластмасови и метални опаковки. Рециклирането на отпадък е изключително важно за природата и света на човечеството.

  Пролетната инициатива ще стартира с официално откриване,  което ще допринесе за приятно, пролетно и красиво настроение  за жителите и гостите на Благоевград.

    Най-новата кампания на кмета д-р Камбитов- "Чист и зелен Благоевград!   От нас зависи!“ има за цел да преобрази Благоевград с общи усилия, да възпита любов към природата и опазването ѝ, както и да се цени труда на хората, които изграждат нови места за отдих и облагородяват вече съществуващи такива. Идеята е Благоевград да стане още по-красиво и приятно място за живеене и да напомни на жителите и гостите на Благоевград, че задълженията и отговорностите за по-чисти места са на всеки един от нас.

  Кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще бъде ежегодна, като ще се провежда всяка година в началото на пролетта.

 Община Благоевград кани жителите на града да се включат и заедно да преобразим нашия град!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: