

Mария Неделчева: Трябва да запазим дефиницията „храна с традиционно специфичен характер” | ||||||
| ||||||
Прилагането на система за защитени наименования за произход и географски указания според мен е необходима. Чрез нея запазваме самобитността на районите и техния облик, даваме и самочувствие на хората, че произведеното от тях е разпознаваемо и оценявано на пазара. Затова считам, че трябва да запазим и инструмента "храна с традиционно специфичен характер" и гледам на него като добър за пример за многообразие в единството. Няма нищо лошо да знаем, че ядем фета от Гърция, бяло саламурено сирене от България или моцарелла от Италия. |

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg