Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Майки излизат на протест в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:09 / 07.12.2015Коментари (0)418
© Blagoevgrad24.bg
Илюстративна снимка
Майки от Благоевград излизат на протест, научи Blagoevgrad24.bg от организаторите. Той е предвиден да се проведе на 10 декември от 11,00 часа пред сградата на Общината. Едно от исканията е да бъдат увеличени детските надбавки. 

Преди дни депутатите приеха окончателно увеличение на детските за първо дете с 2 лева. Така семейства с едно дете ще получават не 35, а 37 лева.

Организаторите на протеста, който ще се проведе в цялата страна, определиха тази мярка като крайно недостатъчна.

Исканията:

1. Да се намали периодът, на база на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца,така както бе въведен през 2014г. Дори той ощетява майките,намиращи се в началото на тяхната кариера,тъй като те със сигурност имат увеличение на първоначалната си заплата в предходните 2 години.

В другия случай - те все още не са натрупали такъв стаж слизайки от студентската скамейка, а им предстои цял живот осигуряване на все по-висока заплата.Тези средства директно се отнемат от осигурените майки без каквото и да е правдободобно основание.

2. Обвързване на минималната работна заплата (МРЗ) с размера на обезщетението, което получават майките в периода между първа и втора година на детето, което да позволи да отглеждат спокойно децата си и да избегнат финансовата принуда за завръщане на работа и оставяне на децата в детски заведения,на възраст в която децата не са изградили своя имунитет и боледуват често

3. Увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 15% -16 % от МРЗ или 60 (при МРЗ от 380лв) и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството.

4. Осигуряване места за всички деца в общински и ведомствени детски ясли и градини,задължаване на общинските власти да изплащат временно компенсации на всички родители, чиито деца, над 2 г. възраст, въпреки подадено заявление, не могат да бъдат приети в общински детски ясли и градини.

5. Осигуряване на обезщетенията за майчинство на студентките, родили до 2 години след дипломиране във ВУЗ.

6. Адекватна здравна грижа за бременни, майки и деца. Осигуряване от страна на държавата на финансиране коригирането на програмите за майчино и детско здравеопазване с поемането на всички необходими и изисквани от докторите изследвания.

Подсигуряване на нужното количество ваксини,съобразно данните за раждаемостта в страната, които да са одобрени от ИАЛ,а не внесени и прилагани незаконно върху децата ни без да са тествани.

7. Осъвременяване обезщетенията за деца в неравностйно положение съобразно актуалния размер на МРЗ

8. Поемане от бюджета на цялостния пакет от необходими рехабилитационни грижи при недононосените деца до навършване на 3 години - изследвания, логопед, психолог,







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: