Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Корнелия Нинова: Боли ме, че Благоевград не се развива
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:27 / 01.10.2019Коментари (0)386
©
Ще го превърнем от символ на корупция в символ на благополучие “Първият ми мандат като депутат беше тук - труден, но пълноценен, с много човешки приятелства, останали и до днес.

Където и да бях след това, част от сърцето ми остана в Пиринския край. Боли ме, че Благоевград не развива възможностите и потенциала, които има –човешки, икономически, за наука, за производство, за култура. Тук има хиляди млади хора- студенти. Боли ме, че при тези възможности за развитие, тук е една от най-ниските средни работни заплати в страната. Искаме този потенциал да се използва и да превърнем Благоевград от символ на корупция в символ на благополучие за благоевградчани". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Благоевград, където бе, за да подкрепи и открие кампанията на кандидата за кмет Румен Томов и листата за общински съветници на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите й предизвикателството пред кандидатите е да върнат достойнството на благоевградчани и да реализират перспективата за града. “Всеки може да се открие в програмата на нашите кандидати и себе си, и семейството си. Искаме общинско, държавно здравеопазване. Искаме не концесии, а общински дружества, за да бъде услугата за вас по-евтина. Искаме общински жилища за младите семейства, професионални училища и подготовка, обвързана с икономиката, за да могат младите хора да работят тук. Вижте социалната програма, която предлагаме - безплатни детски градини, грижа за младите семейства и възрастните хора", обясни Нинова. Тя обърна внимание и на друго предложение от програмата за Благоевград, което може да помогне за разрешаване на проблема с медицинските кадри. 

“От няколко седмици при нас идват медицински сестри, изключително тревожни от това, което се случва в сектора. Те не се борят само за заплатите си. Най-голямата им тревога е, че медицинските кадри изчезват. От дълго време говорим за това и никой от управляващите не прояви интерес. Видях голяма част от решението в програмата на Румен Томов за Благоевград, където пише - всички власти с общи усилия ще увеличим бройките за медицински сестри, за акушерки в универистета тук и ще открием нова специалност - парамедици. Една прекрасна идея, която може да тръгне от Благоевград и да дадете нещо, от което цяла България има нужда", каза още Нинова.

“Този отбор от кандидати за общински съветници, който съчетава енергията на младостта и мъдростта на опитните общинари е гаранция за успех. Благодаря на инициативния комитет, които издигнаха Румен за кандидат, поздравявам партията, че намери сили да го подкрепи. Сигурна съм, че заедно можем да върнем достойнството на Благоевград. На добър час и успех!", заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Kатастрофи Великотърновско
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: