Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът запали коледните светлини в Благоевград, Дядо Коледа дойде от камината
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:21 / 06.12.2014Коментари (0)694
Коледни светлини озариха Благоевград снощи. Празничната програма ръководеха Симо и Богдана от сутрешния блок на БГ радио и представиха участниците. Те напомниха на многобройната публика изпълнила цялото площадно пространство, че тази година коледната програма е под мотото: 

"Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!", в подкрепа на Михаил Николов, който е прикован на легло, но с реални шансове да оздравее. 

На сцената се качиха кмета на общината д-р Атанас Камбитов, придружаван от неговата миналогодишна асистентка, порасналото вече ангелче - Яна.

"Хората казват, че по Коледа стават чудеса. Аз тази година имам едно желание, което много искам да се сбъдне, и сега ще го споделя с вас, защото съм сигурен, че и вие ще го пожелаете. А ще го пожелаете, защото ви познавам, защото сте добри хора, с добри сърца, с благородни души, въпреки трудния живот" - започна поздрава си кметът Камбитов. 

"Вярвам в доброто, вярвам във вас, и аз като едно пораснало момче, седнах и написах едно писмо до Дядо Коледа" - каза кмета и прочете писмото, в което моли Михаил Николов от НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" да победи битката с обездвижването и да постигне най-съкровенните си мечти. 

"Искам това дете да бъде с нас следващата Коледа, изправен на крака! Искам всяко дете в този град, в тази община, да бъде с нас и да вървим заедно напред!". 

Кметът завърши с пожелание за здраве и благоденствие за всички деца на Благоевград и България.

Дългоочакваният миг по запалването на коледните светлини бе предшестван от шествие-карнавал, което започна от Съдебната палата в 18 часа. Шествието бе водено от приказни герои и се пренесе на празничната сцена на площад "Георги Измирлиев".

Съученици и приятели на Мишо от НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" изпълниха песни на коледна тематика. Възпитаници на неделното училище Диляна и Никола изрецитираха "Молитва". 

Участие в коледната програма взеха и деца от Клуб по спортни танци "Карат", вокална формация "Мая", Танцов център "Влахов", Танцово студио "Божана", Двореца на децата, Център по изкуствата и Гимнастически клуб "Любчо Солачки".

И тази година Дядо Коледа не пропусна да зарадва най-малките гости на празничната програма, като до последно всички се питаха откъде ще дойде този път. И той успя да изненада отново всички, като излезе от камината на сцената.

Точно преди да включени светлините, солистът на Камерна опера Благоевград Михаил Михайлов изпълни "Ава Мария" , заедно със всички участници в празничната програма, кметът Камбитов, Дядо Коледа, Снежанка и нейните джуджета.

Кметът д-р Атанас Камбитов включи коледните светлините в 19:40 часа на фона на камбанен звън и празнична заря. 

Още по темата: общо новини по темата: 92
16.01.2015 »
16.01.2015 »
13.01.2015 »
11.01.2015 »
09.01.2015 »
08.01.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евровизия 2023 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: