Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът обсъди с китайска делегация възможности за бъдещи инвестиционни проекти
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:07 / 20.11.2014Коментари (0)382
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов обсъди с делегация от китайската община Шънян възможности за бъдещи съвместни инвестиционни проекти.

"Целта на общинското ръководство е да привлече чуждестранни инвестиции в града, което не само ще доведе до развитие на икономиката, но и ще открие много нови работни места", каза д-р Камбитов.

Както повелява българската традиция, делегацията бе посрещната в община Благоевград с погача и мед, хлебчета с лимец и с орехов ликьор.

Председателят на Комитета на община Шънян към Китайската народна политическа консултативна конференция Цзян Хонг обясни интереса на делегацията към Благоевград с доброто му геополитическо положение на на Балканите, като постави акцент върху земеделието. Гостите проявиха изключителен интерес към 3-те важни стратегически проекта за Благоевград, представени от д-р Камбитов.

Благоевградският кмет бе поканен да посети Шънян заедно с екипа си, където да продължат обсъждането на бъдещи съвместни проекти.

Освен общински експерти и представители на бизнеса, кметът Камбитов обеща при визитата си в Китай да включи и изпълнители от ансамбъл "Пирин".

"Гледали сме ансамбъла само по телевизията, за нас ще бъде чест те да запеят и заиграят ваши традиционни хора на наша земя", заяви председателят на Комитета на община Шънян към Китайската народна политическа консултативна конференция Цзян Хонг.

На срещата присъстваха експерти от двете страни в областта на външната търговия, икономическото сътрудничество и финансите.

След края на срещата кметът Камбитов посети заедно с делегацията от Китай празника на Военно формирование 26 400, където гостите имаха възможност да се насладят на програмата, подготвена от домакините. Специални благодарности към кмета д-р Камбитов отправи командирът на формированието подполковник Иван Иванов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: