Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът на Драма похвали Благоевград: Виждам един много организиран и подреден град
Автор: Стоян Маджиров 16:08 / 22.04.2019Коментари (0)584
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на община Драма, Гърция - Кристолулос Мамсакос, заедно разясниха дейностите по проект "LYSIS – Съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптималното управление на водните ресурси в градската среда“.

Д-р Камбитов благодари на партньорите от Гърция и изрази увереност в доброто изпълнение на проекта. "Изключително ми е приятно, че сте наши гости, винаги сте добре дошли в Благоевград. Сигурен съм, че този съвместен проект е първата стъпка от едно успешно партньорство за в бъдеще. Да тръгнем със сума от близо 800 000 евро е показателно, дай Боже да реализираме проекти за 80 млн. евро. Знам, че можем и сме го доказали. Зад тези цифри стои нашата работа и постигнатите резултати са в полза на нашите градове и жителите в тях“, каза д-р Камбитов.

Кметът на община Драма благодари и поздрави д-р Камбитов. "Виждам един много организиран и много подреден град. Благодаря за превъзходното гостоприемство. Пожелавам му трети мандат, защото го заслужава. Смятам, че началото на това партньорство, с този проект е началото на едно много силно партньорство, което ще продължи и нататък, защото и двете общини са доказали, че може да се справим“, каза кметът на Драма – Кристолулос Мамсакос.

На встъпителната пресконференция присъстваха още заместник-кметът по европейски проекти и програми на община Благоевград – Зорница Кралева, директорът на отдел "Европроекти“ в община Драма – Димитрис Карампацакис, Мариос Астерио – представител на община Павлос Мелас и екипът по проекта.

Проектът е финансиран с Договор за субсидия по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020 г. Водеща организация е Община Драма, Република Гърция, която изпълнява проекта в сътрудничество с Община Благоевград, Община Павлос Мелас, Република Гърция, Солунския университет "Аристотел“ (Факултет по химия), Република Гърция и НПО "Активни младежи“, Република България.

Главните цели на проекта са подобряване качеството на живот на гражданите и опазване на околната среда и по-конкретно да представи и да популяризира значението на новите интелигентни технологии в управлението на градските водни ресурси.

Дейностите, които Община Благоевград ще изпълнява по проекта, са изграждане на 5 броя сонди и 5 броя съвременни поливни системи, намиращи се в ж.к. "Запад“, ж.к. "Струмско“ и в парк "Бачиново“, както и облагородяване на тяхното пространство.

Срокът на договора е 24 месеца, а общият размер на бюджета на проекта е 739 955,00 евро.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Арестуваха певицата Диона
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: