Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът Паскалев иска наказателно производство срещу гл. редактор на "Уикенд"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:26 / 25.11.2010Коментари (0)1261
© Blagoevgrad24.bg
По повод публикация на вестник "Уикенд" озаглавена "Костадин Паскалев в тефтера на Кьоравия", кметът на Благоевград, Костадин Паскалев изпрати писмо до главния прокурор на Р. България, което Blagoevgrad24.bg публикува без промени и съкращения:

"Поводът за настоящата пресконференция, е мое писмо до главния прокурор на Република България, изпратено днес. Ще ви го прочета дословно и ще разполагате с копие от него. "Уважаеми господин главен прокурор. Във връзка с публикация в бр. 47(367) от 20-26.ХІ.2010 г. във вестник "Уйкенд" под заглавие "Костадин Паскалев в тефтера на Кьоравия", съдържаща груби лъжи, целящи манипулиране на общественото мнение и дискредитиращи ме като личност и кмет на община Благоевград.

Моля да образувате наказателно производство срещу издателя на вестника "Ню медиа груп" и главния редактор на изданието Мартин Радославов.

Тъй като публикация с подобно съдържание се появи през 2005 г. във вестник "168 часа",

Настоятелно моля да бъде обявено официално:

Има ли тефтер на Васил Горчев?

Къде е този тефтер?

Кои имена фигурират в него?

Моля да разпоредите разсекретяване на съдържанието на писмото от Национална следствена служба, изпратено до мен по повод твърденията на журналистката Светлана Баталова, и предоставянето му на медиите." 

Тази манипулация, наречена публикация изисква отговори на тези въпроси. Аз съм получил отговор от директора на Националната Следствена Служба Ангел Александров през 2005 г. Но в писмото изрично е записано, че нямам право да разгласявам съдържанието му. Затова именно настоявам тези въпроси да получат публичен отговор и това да стане чрез разсекретяване на писмото от директора на НСлС А. Александров до мен.

За пръв път ми се случва да чета такова нещо за себе си. Тук не става въпрос само за това, че кметът на Благоевград е вписан в тефтерчето на Васил Горчев, че е получил 500 000 лв, които бил използвал за кметски избори през 2001 г., каквито тогава не е имало.  Става въпрос за безпардонни опити за внушения, че убийствата на Горчев и на Ангел Димитров, обслужвали прикриването на интересите на Паскалев. Не познавам лично нито Васил Горчев, нито Ангел Димитров, нито Боряна Писова.

Държа въпросите, които поставям в писмото си до Главния прокурор да получат ясен публичен отговор. Смятам, че всеки човек с морал и достойнство, е длъжен да постави тези въпроси на хората, които имат информация и властта да им отговорят публично.

Защо искам всичко това? За да се спре тоталното оплюване, на направеното в Благоевград в последните три години. Истерията на опонентите ми и прибягването до такива низки методи, говори за безсилието им. То е мотивът подобни безумия да се появяват в печатни издания. Опитите да се замени всичко направено в града ни с помията, която се излива чрез подобни медии,  трябва да получат категоричен отпор.

Обществено известно, е че вестникът, придобит по не знам какъв начин от Ирен Кръстева и сина й Делян Пеевски, е в пълна услуга на сега управляващите. А те са раздразнени. Защото не в тяхна полза са отговорите на няколко въпроса: Дали столичните училища са така реновирани както благоевградските? Дали детските ясли и детските градини в Благоевград са по-добри от тези в градовете, в които управлява ГЕРБ. Дали социалната инфраструктура е в това състояние в Благоевград, каквото е в другите занемарени градове. Дали някой от тях е успял да инвестира толкова много средства в инфраструктурата на града, за който носи отговорност? Четох някъде, че кмет на община се е хвалил, че е успял да привлече 15 милиона лева евросредства от 2004 до 2009 г.  Ние сме привлекли 18 милиона лева само за 11 месеца - от началото на тази година, и те са постъпили по сметките на общината.

Независимо от опитите на един или друг да омаловажи направеното в Благоевград, оценката на гражданите е ето в тази награда - "Най-добро място за живеене". Получихме я благодарение на гласовете на хората, участвали в класацията на Дарик радио и 24 часа.

За първи път в живота си ще съдя медия и журналисти. Нещо, което не съм си позволявал досега. Защото смятам, че е крайно време това безпардонно и безнаказано оплюване в държавата  да престане. Ако някой има аргументи и доказателства, да ги изложи. Защото ако това беше вярно и ако тази медия, която обслужва властта разполага с тази информация, би следвало аз да съм арестуван досега. Някой очевидно се страхува. Аз само ще кажа това - има пълно основание да се страхува.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: