Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът Илко Стоянов: Призовавам областния управител да оттегли жалбата си за такса смет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:22 / 29.11.2022Коментари (0)261
©
Кметът на Благоевград Илко Стоянов призова областния управител Николай Шушков да оттегли жалбата, касаеща решение на Общински съвет, с което размерът на такса смет за физически лица е определен да бъде 2.1 промила. В противен случай облогът за домакинствата от следващата календарна година ще бъде 2,9 промила. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Той апелира да бъде потърсена и отговорност от служителите на Областна администрация, които са допуснали да се стигне до конкретната ситуация. 

"Свидетели сме на правна каша, в резултат на непрекъснати обжалвания от страна на Областна управа по въпроси, касаещи пряко жителите на града и малките населени места. През настоящата година имаме две решения на Общински съвет – Благоевград. Едното от тях определя размерът на такса смет да бъде 2.9 промила. Второто бе прието след като се съобразихме с волята на хората, като по мое предложение, общинските съветници одобриха размерът да бъде намален на 2.1 промила. И двете решения бяха обжалвани от Областна администрация. Вчера официално получих решение, чрез което съдът се произнася в полза на ОбС за първото гласуване и потвърждава размера на таксата от 2.9 промила.

Другото дело, което касае по-ниската ставка е насрочено за м. април 2023 г. Така на практика, ако областният управител не оттегли жалбата си по него, от януари следващата година жителите ще бъдат облагани с 2.9 промила. Призовавам г-н Шушков да предприеме необходимите действия, с които да покаже, че работи в полза на хората, а не тенденциозно срещу общинска администрация.

Волята на кмета и на Общински съвет  - Благоевград е да бъде приложен по-ниския размер. Сега решението е в ръцете на Областна администрация“, коментира кметът Илко Стоянов. Той допълни, че това не е единственият случай, в който важни решения за Благоевград биват оспорвани.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: