Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът: Благоевград трябва да бъде сред първите, които да кандидатстват по програмата за усвояване на средства за саниране
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:50 / 26.01.2015Коментари (0)913
©
Три комплекта документи са подадени в деловодството на община Благоевград от Сдружения, които да кандидатстват по "Национална програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. При проведена среща в края на миналата седмица в сградата на Областна администрация - Благоевград, кметът на общината д-р Атанас Камбитов обсъди заедно с народните представители от Благоевградска област Даниела Савеклиева, Димитър Танев, Георги Андонов и Кирил Котев, зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков, областният управител Бисер Михайлов стъпките за учредяване на Сдружение и условията, които са посочени от Министерството за санирането на жилищата.

Кметът д-р Атанас Камбитов за пореден път напомни, че Благоевград трябва да бъде сред първите, които да кандидатстват по програмата за усвояване на средства и затова от изключителна важност е гражданите да създадат сдружения в кратки срокове.

Общинска администрация активно провежда кампания сред гражданите на Благоевград относно попълването на документи за учредяване на сдружения. Информация може да бъде получена на място в Деловодството на общината (партерен етаж в сградата на пл. "Георги Измирлиев" 1), където също така служителите ще помогнат на благоевградчани безплатно да попълнят своите документи. Всеки вторник, сряда и четвъртък компетентни служители ще бъдат на разположение на гражданите за въпроси и разяснения в Културно- информационния център в града.
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов каза още че веднага, след като бъдат утвърдени методическите указания от Министерски съвет, община Благоевград има готовност да пусне процедура за техническото и енергийно обследване на обектите, готови със заявленията.
В успокоение на тези, които няма да могат да се класират за безплатно саниране на жилищата в тази програма, зам.-министърът на Регионалното развитие и благоеустройството Николай Ненков припони, че държавата е осигурила 350 милиона лева по програма "Региони в растеж", която се очаква да започне през 2016 година. По нея ще могат да бъдат санирани останилите сгради, построени преди 1999 година и не са отговорили на изискванията на "Национална програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради".
Припомняме, че информация относно попълването на документите за учредяване на сдружения може да буде получена и на телефони 073/ 86 78 21 - Даниела Паризова, и 073/ 88 44 37- Ваня Гатева, експерти от община Благоевград.


Още по темата: общо новини по темата: 127
11.04.2024 »
04.04.2024 »
28.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: