Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Камбитов символично откри 22 обновени жилищни сгради
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:01 / 20.03.2019Коментари (0)903
©
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов символично откри 22 обновени жилищни сгради по проект по ОП "Региони в растеж“ 2014 – 2020. На церемонията присъстваха областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василиев, заместник-кметовете в община Благоевград, представители на фирмите изпълнители и граждани.

"Завършваме поредния проект по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020. Още 250 семейства имат обновени жилища. Броят на всички обхванати блокове, заедно с тези по Националната програма за енергийна ефективност, е около 200. Добрата новина е, че имаме още около 2,5 млн. лева и продължаваме със санирането. Стараем се да се организираме възможно най-бързо, да проведем процедура и ако времето позволява до есента да сме готови“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той благодари на изпълнителите и всички, работили за реализиране на проекта и подчерта, че дейностите са приключени преди крайния срок за изпълнение.

На площад "Христо Ботев“ присъстваха и живеещи в обновените блокове. "Благодарим Ви г-н Камбитов, че придадохте европейски облик на града. Освен, че е уютно и красиво, вече плащаме и по-малко сметки за ток. Свидетели сме, как беше подменена цялата подземна инфраструктура и на площада. Беше наистина необходимо “, каза след церемонията по откриването Емилия Канайкова.

Стойността на проект "Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград“ е 4 712 109,78 лв., след сключен анекс. Целите, които бяха постигнати са осигуряване на по-добри условия на живот за обитателите на многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда, намаляване на емисиите от парникови газове в атмосферата.Преди официалната церемония се проведе и пресконференция, на която бяха разяснени и дейностите по проекта.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: