Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Камбитов към студенти от Американския университет: Вашите успехи са наша гордост
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:48 / 28.03.2018Коментари (0)1238
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на традиционен прием в АУБ. Събитието се организира по повод дипломирането на XXIV випуск на учебното заведение. Приемът бе открит от президента на АУБ д-р Стивън Съливан. Той изрази своята признателност към кмета на Благоевград д-р Камбитов.

 От своя страна кметът на д-р Атанас Камбитов подчерта важността на добрите взаимоотношения между Общината и университета.

 "За мен и моя екип винаги е много приятно да споделя този момент с ръководството, преподавателите и студентите на АУБ. Предполагам, че няма да изненадам никого, ако за поредна година кажа, че Университета и Общината работят много добре. Заедно се справяме с проблемите и  преодоляваме предизвикателства.

Преди 5-6 години говорихме, че е започнем да изграждаме парка на терена на бившите казарми. В началото имаше недоверие, скептицизъм, но той вече е факт и ще продължим да го облагородяваме. Следващата стъпка на Община Благоевград е да стане собственик на останалите 120 дка от военното поделение, за което водим необходимите преговори с МО. Така върху тази земя, заедно с придобитите вече 62 дка, ще изградим огромен парк за развлечение, отдих и спорт, който ще бъде в непосредствена близост до общежитията на АУБ. Нашите проблеми са и наши, Вашите успехи са наша гордост “, заяви пред студенти от АУБ д-р Камбитов.

Сред официалните гости бяха още заместник-кметовете на  Община Благоевград, председателят на ОбС – Благоевград, политици, общественици, представители на бизнеса, на културни и образователни институции.

По време на приема гостите имаха възможността да станат свидетели на специално подготвено представление на студентския фолклорен клуб "Самодива“.

Американски университет в България e oснован е през 1991 и в него се обучават около 1 000 студента от над 40 държави, идващи от 5 континента (към пролетен семестър 2017). Около 50% от студентите са чуждестранни.

Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Те за пореден път са сред най-добре реализиралите се в България, според рейтинговата система на Министерство на образованието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: