Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Иван Сотиров за ПП-ДБ: И на национално, и на местно ниво, при тях всичко е пазарлък и сделка
Автор: Цоня Събчева 17:34 / 23.02.2024Коментари (0)849
© Личен архив
Аз съм доста скептичен и се опасявам, че това поведение, на Общинския съвет, с което се срива авторитета му, пречи и на собствения им кмет. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Иван Сотиров, народен представител от 37-тото и 40-тото Народно събрание, бивш кмет на столичния район "Средец“, сега общински съветник от "Синя София".

"ПП-ДБ блокират дейността на Общинския съвет, три месеца се пазариха. Виждаме, че и на национално, и на местно ниво, при тях всичко е някакъв пазарлък и сделка. Не че другите не го правят, но те го правят по най-глупавия и вреден начин. Три месеца беше блокирана дейността, сега започнаха да се правят на жертви, след като им се предлагаха 6 комисии, те от три се отказаха. Вчера на заседанието, когато бяха гласувани наново комисиите, заради заповедта на техния областен управител, те оттеглиха още един свой председател на комисия. Те си дават отводи и се оттеглят от комисии. Второто, което е, да твърдиш, че има първа и втора категория комисии е абсолютно некоректно, ами това означава, че ти цели сектори от общинската политика, там, където имаш и заместник-кметове, ги смяташ за втора категория дейности. И аз днес гледам, че една от техните общински съветници също възрази, защото те явно имат различия, вътре нямат единна позиция по отношение на това оттегляне от комисиите, които им се дадоха. За тях първа категория са комисиите, където се разпределят много пари. А това говори вече за един нездрав интерес, и за едно желание да управляват без ГЕРБ по гербаджийски", добави Сотиров.

По думите му това, което се вижда и на национално, и на местно равнище, е че ПП-ДБ се опитват, но го правят с този техен болшевишки ентусиазъм.

"Борисов е страхлив и като види, че общественото мнение по даден въпрос се обръща, той е доста гъвкав, и веднага сменя позицията. Докато ПП-ДБ са готови да вървят напред, независимо какви са обществените реакции, докато си счупят главата. Но създават големи проблеми за държавата и за всичко. Значи, те имат кмет на София, почти пълен пакет районни кметове, защото кметове на ГЕРБ има двама или трима, всички районни кметове са техни. Председател на Общинския съвет, мнозинство в Общинския съвет, мнозинство във всички комисии, което е пропорционално на представянето им в Общинския съвет", каза още Иван Сотиров.

Той посочи още, че ПП-ДБ са искали Бюджетната комисия, икономическата, там, където се разпределят големите ресурси. Което показва, че те искат да затворят културата, въпреки че един председател на комисия, когато няма мнозинство, независимо, дори от ГЕРБ да е, които са най-голямата фракция след тях, нищо не можеш да направиш. 

Според Сотиров, нещата в Столичния съвет са стигнали почти до споразумение на ПП-ДБ с БСП, но са се развалили заради паметника на Съветската армия.

"Тази част от местната коалиция, която участва в националната сглобка, форсира премахването на паметника на Съветската армия, за да минира. Очевидно ПП-ДБ предпочитат партньорството с ГЕРБ в София, както е на национално равнище, отколкото с БСП. И има го това различие, Бонев ги обвини почти така недвусмислено. Каза, че това или е недоразумение, или целенасочена провокация, в която те са били стигнали почти до споразумение с БСП. Това и от БСП, между другото се потвърди. И непрекъснато им го натякват, че те с разрушаването на паметника са минирали постигането на тази коалиция. Така че с БСП не им се получиха нещата, с ГЕРБ не могат да се разберат, защото ГЕРБ не могат да приемат още положението си на опозиция. Те не са свикнали да бъдат дълго в опозиция. Тези пък не могат да приемат ПП-ДБ-СС ролята си на управляващи. Първо, защото те манталитетно, а и голяма част от техните избиратели са от тази революционна вълна, която много е лесно да ходиш да се снимаш там с павета и да громиш Общината, друго е да управляваш, София има много тежки проблеми. Те очевидно нито имат компетентността, нито манталитета да поемат отговорността за едно управление. Те винаги ще живеят с мисълта, че са някаква опозиция и така ще се представят пред избирателите, защото не желаят да носят политическа отговорност. Не могат да носят политическа отговорност и нямат и компетентността очевидно да управляват", добави Иван Сотиров.

Неговите опасения са, че в Общинския съвет на София има хора, при които това е състояние, от което те няма да излязат до края на мандата и това ще бъде проблем за него.

"Това са хора, които се прегърнаха и с ДПС, с БСП, с ГЕРБ, те са абсолютно всеядни. Те могат с всеки, в името на това да са във властта и до парите", каза още Сотиров.

Още по темата: общо новини по темата: 8
26.03.2024 »
15.02.2024 »
10.02.2024 »
08.02.2024 »
26.01.2024 »
12.01.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: