Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
"История на изкуството в училище" пристига и в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:11 / 02.11.2015Коментари (0)226
©
Архивна снимка
Инициативата "История на изкуството", на добре познатия партньор на Община Благоевград - фондация "Изиарт", ще влезе в VII СОУ "Кузман Шапкарев" в Благоевград на утре /3 ноември 2015г./ През учебната 2015-2016 г., програмата ще обхване 20 училища в 6 града на страната София, Бургас, Враца, Русе, Дупница и Благоевград.

"История на изкуството в училище" е изцяло финансирана от Фондация "Америка за България" и е напълно безплатна за децата. Занятията ще се проведат в третите класове, като програмата се състои от девет основни модула, проследяващи различните периоди в изкуството. Обучението на децата включва теоретична и практическа част. По един забавен и достъпен начин учениците ще се запознаят с даден период от историята на изкуството, различна артистична техника, типична за епохата, както и с едни от най- забележителните произведения на изкуството в световната история. Практическата част включва създаване на произведения с различни арт похвати (витраж, колаж, живопис, пастели, релеф и т.н.), като материалите се предоставят безплатно на учениците от Фондация "Изиарт".

Предвидени са и часове по "Първобитно изкуство", където децата се учат да рисуват с въглен, сангин и ръце, "Изкуството на Древния Египет", където учениците ще правят релеф и пишат йероглифи. Третокласниците ще учат и "Старогръцко изкуство" и ще творят с чернофигурна и червенофигурна керамика, "Средновековно изкуство" с витражна техника и правене на стъклопис. През Ренесанс"-а ще рисуват портрета с акрил върху платно. Те ще учат още "Импресионизъм" с рисуване на пейзаж с пастели, "Кубизъм" с колажна техника, "Поп арт" с правене на реклама с фулмастери. По време на заключителния урок децата, участвали в програмата "История на изкуството в училище", ще рисуват заедно общ стенопис, в които по забавен начин ще покажат наученото през годината.

Децата на Благоевград успяха да се запознаят с различните периоди от историята на световното изкуство през месец юли, когато за първи път в града пристигна "Детски музей на колела". Събитието отново бе организирано от партньорите на Община Благоевград фондация "Изиарт" с директор Станка Желева, които бяха разположили различни ателиета в центъра на областния център на Пиринско.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: