Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ИА "Автомобилна администрация" излиза в ефективна стачка, ето какви са исканията им
Автор: Ливия Кукова 13:26 / 26.03.2024Коментари (1)864
©
От утре служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ започват ефективна стачка в двадесет от общо двадесет и седем отдела в цялата страна. Това каза за Blagoevgrad24.bg Стойчо Стойчев, член на стачния комитет, който е избран да изпълнява процедурата при стачните ни искания в агенцията.

Той поясни, че стачкуващите имат няколко основни искания. Първото от тях касае изравняване на заплатите на служителите, които са назначени на една и съща длъжност и извършват еднаква трудова дейност. "Тоест към днешна дата се получава така, че имаме служители, които извършват контрол на пътя, Те са заедно в един автомобил, на две съседни седалки. Но се получава така, че единият служител може да взима 400 лв. повече, отколкото другия. За нашите заплати това е равносилно на кажи речи 1/3 от чистото възнаграждение, което получаваме в края на месеца“, каза още Стойчев.

Представителят на стачния комитет добави, че другото искане на служителите е след изравняване на заплатите, същите да бъдат увеличени с 30 %. "С оглед и на тези 20 %, с които се вдигна минималната работна заплата, вече се получава така, че има инспектори, които работят на заплата, близка до минималната работна“, подчерта Стойчев.

Той подчерта, че с цел да бъде максимално обективен, спрямо ситуацията, е длъжен да каже, че работодателят почти е изпълни другите им искания, а именно да им бъдат предоставени нови автомобили.

"В момента сме с 20-годишни автомобили, които се чупят постоянно и са в тежест на данъкоплатеца, който издържа агенцията с данъците, които плаща. Тези автомобили са категорична пречка да се извършва адекватна трудова дейност в агенцията, тъй като сами може да си представите – разпределени сме и тръгваме на някъде, примерно на Специализирана полицейска операция с МВР, тръгваме към магистралата, но не може да стигнем до нея, защото автомобила се е счупил нещо“, обясни Стойчев.

Последното искане на служителите на ИА "Автомобилна администрация“, което също е на път да бъде изпълнено, но все още не е, е да им бъдат предоставени нови униформи, тъй като в момента тези, с които разполагат са на по над три години, а по закон нови униформи трябва да получават на всеки две години.

"Ефективните стачни действия започват от утре. Те краен срок нямат. Крайният срок е, когато ни бъдат изпълнени исканията. Ще се изразяват в това – имаме подписано арбитражно споразумение между Синдиката, като представител на работещите в агенцията и работодателя, в лицето на изпълнителния директор, съгласно което ние не може да преустановим изцяло трудовата дейност, но може да я извършваме в намален обем, който вече зависи от страна на стачкуващия служител", каза още той. 

Стойчев даде и пример за това, което предстои да се случи от утре. "Специално в областен отдел "Пловдив“ всеки ден има по шест групи по теория за придобиване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Тези шест групи се състоят от по единадесет човека, Ако утре служителят, който е разпределен по жребий, реши да стачкува, може да изпита първата група, а останалите пет да бъдат върнати. По всички областни отдели, които са заявили, че ще обявят ефективни стачни действия, те ще протичат по сходен начин. В страната има двадесет и седем отдела, някъде около двадесет са тези, които абсолютно категорично са заявили, че ще участват“, подчерта той.

Повече подробности за стачката на служителите в ИА "Автомобилна администрация“ може да чуете в звуковия файл към новината.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Звучи разумно, но първо ще се радвам да обяснят какво точно правят, каква функция извършват
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: