Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Губернаторът изрази своята позиция за отаването под наем на Калъпчиевата къща
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:49 / 15.06.2010Коментари (0)583
© Blagoevgrad24.bg
Областният управител на Пиринско г-н Валери Смиленов изразия своята позиция за отдаването под наем на Калапчиевата къща на Йордан Андонов.Blagoevgrad24.bg публикува разпратената до медиите позиция без промени и съкращения:

"Няма нищо нередно и незаконно в това, че Калъпчиевата  къща е отдадена под наем. Във време на финансова криза областна администрация  е длъжна да търси варианти  за попълване  приходната част на бюджета.  Механизмите и лостовете за това винаги са били едни и същи- отдаваш под наем имоти или се правят продажби, както се е правило и досега. Не смятам, да отговарям на обвиненията от БСП за управленска немощ, защото се видя резултата от тяхното управление докъде ни доведе.

Изумен съм как е възможно г-н Кожухаров, който е бил главен секретар на областната администрация да вменява на нас некомпетентност след  като фактите  говорят друго. Именно по негово време същата езикова школа е провеждала курсове по английски език напълно безплатно. Защо питам аз и още когато е бил главен серкетар той явно не е прочел Закона  за държавната собственост, в противен случай щеще да знае, че когато се отдава под наем имот   за образователни цели не се провеждат тръжни процедури.

Затова е меко казано странно, че когато ние подреждаме и слагаме нещата в ред, както е по закон и  независимо кой е наемателят  регламентирано определяме наем, администрацията се атакува напълно безпринципно от същите тези хора, които преди това не са си гледали задълженията, коментира областният управител Валери Смиленов.

А договора за наем  е достъпен за всеки гражданин, който иска да го види. В него няма нищо скрито и нередно, каза още г-н Валери Смиленов.

 Фактите по договора са следните:

1.На 8 април 2010 година в областна администрация Благоевград е постъпило писмено заявление за ползване срещу заплащане на Калъпчиевата къща за образователни цели от Йордан Андонов.

2. Никой друг не е заявил подобно желание, затова на 19 април тази година е сключен договор

3. Според договора се предоставя под наем за срок от 10 месеца 182 кв.м., като цената  е 3,27 лв. За квадратен метър. Стойността се определя от правилника за приложение на Закона за държавната собственост.

 Извън наемната цена наемателят си поеме отделно режийните разходи.

В клауза е записано, че когато областната администрация има свои мероприятия може да ги провежда по всяко време, както всъщност днес там се проведе работната среща за изготвяне на областната стратегия за развитие на социалните услуги. Така, че по-никакъв начин базата не е загубена за ползване на обучителни семинари и други дейности необходими на ползотворната работа на администрацията.

Освен това чрез  ежедневното присъствие на хора , имотът  е обитаем и го съхранява от вандалски набези.

В избора на Андонов няма субективизъм, защото неговото заявление бе единствено. И не на последно място следва да отбележим, че в Калъпчиевата къща се обучават млади хора, а имотът не е превърнат в увеселително заведение, което бе порочна практика на определени партийни централи .






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: