Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Главният касиер на “Райфайзенбанк" източи 800 000 лв. изчезна в чужбина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:46 / 07.12.2010Коментари (0)775
Взел си отпуск и преди да избяга, позвънил на колеги: "Простете за това, което ви причиних, довиждане". Главният касиер на клона на "Райфайзенбанк" в Благоевград Момчил Тодоров е основният заподозрян за крупния вътрешен обир на банковата институция. Както съобщи в. "Струма", 800 000 лева липси бяха засечени миналата седмица при ревизия. Момчил Тодоров е в отпуск и е извън страната, опитите на разследващите и негови близки да се свържат с него до момента са безуспешни.

До разкриването на крупния удар се стигна, след като самият Момчил Тодоров звъннал на колеги с извинението: "Простете за това, което ви причиних, довиждане". Това ги навело на мисълта, че е направил нещо нередно и е започнала ревизията, която открила липсата на огромната сума.

Главният касиер е лицето, което осчетоводява ежедневните постъпления в банковата институция. Той прибира оборотите и зарежда банкоматите. Има подчинени касиери, които обаче нямат достъп до общата сума в края на деня. Пропуск е, че явно банковото ръководство е имало доверие на касиера си и не са правени чести ревизии на сумите, които са осчетоводявани и внасяни в банковите трезори и банкоматите.

При разследването ченгетата разпитали колегите на Момчил, но станало ясно, че без неговото участие обирът не би бил възможен, тъй като при него се събира цялото банково инкасо. Освен това подписът на Момчил Тодоров е под всички протоколи, описващи влезлите и излезлите от банката пари. Става въпрос за продължил дълго време обир. Дали Момчил Тодоров е сам в гениалната и смела банкова кражба, разследването установява. В момента преките подчинени на Тодоров са в отпуск. В банката цари паника, тъй като се очаква да гръмнат и други замесени.

До момента полицията е събрала достатъчно данни, но няма повдигнато обвинение срещу никого. Материалите са в Окръжна прокуратура, която образува досъдебно производство срещу неизвестен засега извършител. Главният заподозрян, касиерът Тодоров, все още не е обявен официално за издирване, тъй като няма подадено искане. Тодоров е семеен, съпругата му също е разпитвана. Официално от ОД на МВР в Благоевград казаха: "Заподозрени са всички служители на банката, засега конкретно няма да посочваме имена, разследването ще продължи по-дълго".

Коментар за заподозрените и случилото се в банката отказа и директорката на клона Благовеста Пишиева, според която не е нейна работа да коментира разследването и случилото се в институцията, която оглавява.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: