Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ГЕРБ-Благоевград: Корнелия Нинова пак показа, че най й приляга да я наричат "Г-жа Лъжа"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:58 / 23.01.2017Коментари (0)599
©
Лидерът на БСП Корнелия Нинова за пореден път показа, че най й приляга да я наричат "Г-жа Лъжа". На последното заседание на Националния съвет на партията Нинова изрече куп лъжи: че след две години управление на ГЕРБ, България отново е изправена пред опасността за спиране на еврофондовете, че ЕК може да спре парите през втората половина на 2017 г., че изплатените средства са малко над 7%, че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансирането по ОП "Околна среда", че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020.

Не е случайно, че г-жа Лъжа атакува точно еврофондовете. Там, където БСП най ги боли, че ГЕРБ са силни, където най-много ги е страх и където най-добре знаят колко можем ние и не могат те. Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския. Имаме вече сключени договори за 36% от бюджета за България. Тоест над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет. Служебното правителство дори и да не договори нито лев в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България по резултат.

По повод лъжата на лидера на БСП за опасността да бъде спряно финансирането по Оперативна програма "Околна среда" фактите са следните: Ако Корнелия Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Тя обаче не знае това, но пък отлично знае, че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП. По-полезно ще е, ако лидерката на социалистите остави кметовете и администрацията да си вършат работата - там хората разбират по-добре от нея какво и как трябва да стане.

И още факти: След двегодишно управление ГЕРБ оставя системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт.

Европа вярва на ГЕРБ, защото знае какво можем и вижда ясно какво постига. Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас има хора, които да вярват на Корнелия Нинова, то в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Няма как днес да сме виновни за нещо, което те утре ще сбъркат.

Измислица на г-жа Лъжа и компания е, че страната ни не е изпълнила 12 от 45-те предварителни условия, залегнали в Споразумението за партньорство за програмния период 2014-2020. Предварителните условия, 45 на брой, с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство.

Г-жа Лъжа е добре да разбере, че Европа не работи като БСП - със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време.
През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като не бяхме на власт! Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени.

Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Стрелба по Роберт Фицо
Хороскоп за деня
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: