Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Енергийният министър с лекция пред студенти от Американския
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:31 / 21.04.2010Коментари (0)395
©
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще изнесе лекция пред студентите на Американския университет в България. Тема на лекцията, която ще продължи с дискусия, ще бъде: "Как правителството може да стимулира устойчивия ръст на българската икономика: 1.Ключови за икономиката сектори, които могат да бъдат конкурентноспособни на европейските и световни пазари; 2.Бъдещето на големите енергийни проекти". Лекцията ще се проведе на 22 април от 11:00 часа в аудиторията на Новата академична сграда в университетския комплекс "Скаптопара", Благоевград.

Лекцията се организира от Бизнес клуба към Американския университет в България. Мисията на студентската организация е да свърже студентите на АУБ със света на бизнеса, икономиката и финансите, което ще обогати тяхното академично обучение. За да осъществи своята мисия, клуба организира лекции, панелни дискусии и кръгли маси, за да запознае студентската общност на АУБ с международните бизнес възможности и икономическата ситуация в момента. Бизнес клубът към АУБ е основан през 2005г. и оттогава са били организирани над 50 събития, а част от партньорите на клуба са Мобилтел, bTV, CityGroup, IBM, KPMG, Hewlet Packard, BNP Paribas и др. В момента, в клуба членуват 40 студента.

В Американския университет в България съществуват над 25 спортни, социални и академични клубове по интереси. Животът в най-модерните студентски общежития в България "Скаптопара" дава възможност на студентите с различен произход и култура, идващи от 37 държави, да оценят своята уникалност и да се обогатят чрез различията си. Непосредственото общуване създава приятелства за цял живот. Чрез Студентското правителство на Американския университет в България студентите прилагат на практика демократичните ценности. Студентите участват пряко в управлението на университета и мненията им се ползват с внимание при взимането на решения. Студентските медии - в ефир, електронни и печатни, им позволяват да придобият ценен опит в областта на журналистиката. Студентските театрални представления, археологическите разкопки, провеждани през лятото, предизвикват особен интерес сред много студенти.

 

 

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: