Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Експолицаят от Благоевград Боре Силата в капана на "Ирма"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:15 / 12.09.2017Коментари (0)499
© БГНЕС
Бившият полицай Борис Николов от Симитли, известен като Боре Силата, отказа да напусне щата Флорида, където живее през последните няколко години, и посрещна урагана "Ирма" в дома си. Това съобщи баща му Никола Николов, бивш председател на ОбС - Симитли. Той се чул със сина си в събота и Борис го успокоил, че е предприел масивно укрепване на вратите и прозорците на къщата, в която живее заедно със съпругата и синчето си. 

Тя се намира в малко градче, близо до окръжния център на остров Хилсбъро Тампа, който попадна на пътя на разрушителния ураган. Сем. Николови се настаниха там, след като преди години спечелиха зелена карта, и в момента бившият благоевградски полицай издържа съпругата и детето си, припечелвайки като шофьор на ТИР. "Вчера /б.р. завчера/ се чухме по телефона и той ми каза, че единият от двата урагана вече е минал през града, но е бил доста отслабнал, паднал е до втора степен, където скоростта на вятъра е до 160 км в час, и не е било чак толкова страшно", обясни Николов пред struma.bg. 

Вчера през деня той отново звъня в САЩ, но тъй като Борис не му се обади, Николов прецени, че семейството му спи след тежко изкарана нощ, а и след като пресметна 9-часовата разлика между САЩ и България, побърза да затвори. Междувременно ситуацията в Америка далеч не е толкова спокойна - по предложение на губернатора на щата Рик Скот президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви цялата територия на Флорида за зона на най-голямо природно бедствие, а българското посолство призова всички нашенци да се евакуират и да изпълняват стриктно разпорежданията на местните власти. 

В резултат на стихията над 3,3 милиона потребители във Флорида останаха без електричество. След като ураганът оголи за няколко часа дъното на океана, последваха приливни вълни с височина 2,1 метра по крайбрежието на курортния град Нейпълс, където равнището от над два метра бе достигнато за 90 минути. Прогнозите вчера бяха, че "Ирма" ще продължи към югоизточната част на САЩ и постепенно, докато стигне до Южна Джорджия, скоростта на вятъра ще падне до ниво тропическа буря - около 130 км/час. Припомняме, че ураганът засегна сериозно централната част на Куба, унищожи част от Карибите и отне живота на около 30 души. По същия маршрут след него се придвижи и бурята "Хосе".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: