Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Екоинспекцията в Благоевград отбелязва Световния ден на водата в рамките на 7 дни със следните инициативи
©
Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март и има за цел да повиши осведомеността и да насочи вниманието на обществеността към предприемане на действия за справяне с кризата с водата и канализацията. Инициативата се координира от механизма на ООН за достъп до вода (UN-Water), който се управлява от един или повече членове и партньори, с определен мандат, съобщиха от екоинспекцията.

Темата на Световния ден на водата тази година е "Използвайте водата за мир". Водата може да създаде мир или да предизвика конфликт. Когато водата е оскъдна или замърсена, или когато хората имат неравен или изобщо нямат достъп до водни ресурси, може да възникне напрежение между различни общности и държави. Недостигът на вода е нарастващ проблем на всеки континент, като най-силно засегнати са по-бедните общности.

За изграждане на устойчивост срещу изменението на климата и за справедливо и устойчиво обслужване на нарастващото население, е необходим интегриран и приобщаващ подход, съсредоточен върху правата на човека и основан на солидни и надеждни данни за управлението на този ограничен ресурс.

РИОСВ – Благоевград ще отбележи кампанията с подрастващи от различни възрастови групи в рамките на седем дни с провеждане на следните инициативи:

Конкурс за тематична рисунка за ученици от първи до четвърти клас от училищата в териториалния обхват на РИОСВ – Благоевград – м. март, 2024 г.

Беседи, образователни видеа и тематични картинки за оцветяване с деца от трета и четвърта група на ЦДГ №8 "Вечерница“ – гр. Благоевград.

Посещение на Музей на водата – гр. Благоевград с деца от четвърта група на ЦДГ №11 "Здравец“ – гр. Благоевград.

Открити уроци с учениците от четвърти клас на НУ "Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Банско; учениците от пети и осми клас на СУ "Братя Каназиреви“ – гр. Разлог; учениците от осми и девети клас на ПЛТГ "Никола Вапцаров“ – гр. Банско; учениците от пети клас на СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли; учениците от трети клас на СУ "Иван Вазов“ – гр. Благоевград; учениците от пети клас на 7 СУ "Кузман Шапкарев“ – гр. Благоевград; учениците от четвърти клас на 3 ОУ "Димитър Талев“– гр. Благоевград и учениците от пети клас на 2 ОУ "Димитър Благоев“ – гр. Благоевград.

Повече информация може да намерите на официалния сайт на Деня на водата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: