Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:01 / 30.03.2018Коментари (0)1393
©
Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград. На редовна сесия на ОбС- Благоевград, която се проведе днес, местните парламентаристи  дадоха  своя глас, с тайно гласуване.    Новият омбудсман бе избран с 38 гласа "За“, 1 "Против“ и 1"Въздържал се“.   Взетото решение от общинските съветници влиза в сила след 14 дневен срок от обявяването на решението на ОбС.

Като обществен посредник, Валентин Василев ще има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази обществения интерес. 

Към  омбудсмана може да се обръща всеки гражданин (български или чуждестранен) , както с  жалба, така и със сигнал срещу работата на държавни и общински органи и техните администрации. Също така може да се сигнализира срещу  лица, които предоставят обществени услуги, като например топлофикационни, електроснабдителни, телекомуникационни, ВиК услуги, образование, здравеопазване и други, както и за   администрацията на съдебната власт – например, когато неоправдано се бавят и не се решават с години съдебни производства.

Валентин Василев е роден през 1974 година.  Понастоящем е преподавател, доцент към ЮЗУ "Неофит Рислки“, както и заместник декан на Правно- историческия факултет. Той е с богата автобиография и с много спечелени грамоти, връчени сертификати и взети дипломи. Член е на катедра  "Национална сигурност и публична администрация“.  Преподава в дисциплините по "Управление на човешките ресурси“, "Мениджмънт и управленски технологии“, "Организационно поведение“ , "Основи на мениджмънта“, "Съвременни мотивационни техники и приложението им в УЧР“, "Екипи и екипна дейност“ и "Публични политики и други“.  Преподава още и в Нов български университет, и в Института по Публична администрация към Министерски съвет. Бил е заместник кмет по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград от 21.12.2007 до 14.04.2010 година. Участвал е в множество проекти, има многобройни публикации, бил е научен ръководител на немалко докторанти, участвал е в научни журита по ЗРАСРБ.

Неговата кандидатура бе единствена, а изслушването на новия омбудсман се проведе преди около 2 седмици. Комисията единодушно прие, че кандидатът притежава необходимите експертни и личностни качества за изпълнението на функцията на обществен посредник.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: