Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Детектив от отдел "Убийства" в Чикаго, родом от Петрич, сред отличените в конкурса "Джовани Фалконе"
Автор: Ливия Кукова 16:46 / 07.12.2023Коментари (0)621
Редица отличия бяха връчени по време на 14-то издание на наградите, посветени на легендарния магистрат Джовани Фалконе, които ежегодно се раздават в Благоевград, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Сред отличените са магистрати от Варненския апелативен съд, Окръжна прокуратура - Търговище, Районна прокуратура - Смолян, Окръжна прокуратура - Монтана, Районен съд - Перник и други.

Отличие получи и Националната полиция на Испания за множеството операции по предотвратяване на наркорзапределението и наркотрафика, разбиване на най-голямата лаборатория за кокаин в Европа, иззевмане на рекордните 9,5 тона кокаин, скрити в котейнер с банани, арестуване на лидера на европейското подразделение на мексиканския наркокартел "Лос Зетас“ и други.

Специален плакет и грамота получи детектив Давид Иванов, който работи в отдел "Убийства“ в Чикаго, САЩ. Той е роден в Петрич и е заместник-директор на Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А). Детектив Иванов благодари с трогателно видео обръщение за наградата.

По време на тазгодишната церемония по връчване на наградите в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе бяха наградени и учениците от V-а клас на Второ ОУ "Димитър Благоев“ с класен ръководител г-жа Катя Овнарска за участие в Инициатива Red Ribbon (Денят на червената панделка), организиран от отдел "Борба с наркотрафика“ ТД Митница София в партньорство с DEA - Американска агенция за борба с наркотиците.

Ежегодният конкурс "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, който се организира от Общински съвет по наркотични вещества, за поредна година събра на едно място съдии, прокурори и разследващи полицаи от цялата страна.

Приветствие от името на кмета Методи Байкушев бе отправено от заместник-кметът по образование и бизнес развитие в Община Благоевград Боряна Шалявска. Благодарност към всеотдайната работа на всички магистрати и полицаи изказа и Магдалена Рахова, която е председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

Специален музикален поздрав към всички присъстващи отправи емблемата на Благоевград ансамбъл "ПИРИН“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: