Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Цветан Цветанов: Муса Палев ще бъде за кратко областен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:02 / 20.06.2013Коментари (3)897
©
Ние от ПП ГЕРБ не виждаме смисъл да оставаме в парламент, който подкрепя кабинет, създаден на олигархичен модел. Това каза на пресконференция в Благоевград Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ и депутат от Благоевградски избирателен район. На пресконференцията участваха и останалите депутати на партията Даниела Савеклиева, Любен Татарски Митко Захов, както и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

"До настоящият момент важните приоритетни задачи, които бяха представени и анонсирани от Тройната коалиция няма нито един проблем, който да е поставен за решение, свързан с икономическото състояние на държавата и със социалната политика", заяви Цветанов. Според него Цветанов първият основен закон, който беше приет без никакво обществено обсъждане, търсене на политически консенсус или експертно мнение, това беше законодателството свързано със сектора за сигурност.

"Всички ние станахме свидетели, че това законодателство,
което беше прието в 42-то Народно събрание, беше свързано само с едно единствено лице Деян Пеевски и то бе направено само за него. Вие виждате неодобрението на българското общество и ние няма как да не се съобразим с обществените очаквания, които са за провеждането на предсрочни парламентарни избори и подаване оставката на правителството на Пламен Орешарски", каза още Цветанов.

По думите му това правителство доказа, че не Пламен Орешарски е водещ за съставянето на експертен кабинет, а няколко лица, които определят цялостната политика на България в момента.

"Ние отказваме да бъдем съучастници в схемата на Тройната коалиция, която влезе в управлението, за да осребряват единствено корпоративни интереси, на което българските граждани се противопоставиха", каза още Цветанов.

Той заяви, че вчера парламентът направи поредния фарс, вместо Пеевски да си подаде оставка и да напусне Народното събрание, след като положи клетва като председател на ДАНС.

"ГЕРБ ще сезира Конституционния съд за всички тези казуси, свързани с връщането на Пеевски като депутат", обяви зам. председателят на ГЕРБ.

"В този парламент, в тази тройна коалиция, водещо е ДПС и в комисиите на парламента те заемат най-възловите места, каквито са правната, бюджетната, икономическата, транспортната", каза още Цветанов.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че народните представители ще участват само в заседанията за изменения на Избирателния кодекс.

"Манипулациите, особено в деня за размисъл, изчерпаният кредит на доверие на този парламент и на това правителство и то за толкова кратко време са ясен знак, че единственият ход сега са предсрочни избори. Високомерие, омраза и реваншизъм, така работи този парламент", подчерта Цветанов.

Според зам.-председателя на ПП ГЕРБ медиите на ДПС отново правят опасни внушения и демонстрират отношение на база на компроматите към президента Росен Плевнелиев, след като той изрази своето мнение за назначението на Пеевски начело на ДАНС. "Правят опит да го смачкат. Аз знам какво значи да те омаскарят. Това правят сега и с президента", коментира Цветанов.

По повод назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител на Благоевградска област Цветанов заяви, че това е недопустимо.

"Има региони, като Благоевградски, в който е нужна политика, не на конфронтация, а политика на приемствеността да е общоприета за целия регион", заяви Цветан Цветанов. Според него Муса Палев ще бъде за кратко на поста, въпреки неговите намерения да не подава оставка. Цветанов изрази надежда, че все пак разумът ще надделее.

Цветан Цветанов коментира и изразеното несъгласие на някои членове на ГЕРБ - Благоевград за начина, по който са взети решенията за кандидатите за кметове в Благоевградски регион през 2011 г. и на кандидат-депутатите през 2013 г. "Всичко, което се взима като решение от Изпълнителната комисия е на базата на задълбочени анализи и обсъждания, правят се и социологически проучвания. Няма напрежение в ПП ГЕРБ, готвим се за избори, стремежът ни е за победа", коментира зам.-председателят Цветан Цветанов.

Той благодари на всички десни партии, които са застанали зад кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних.


Още по темата: общо новини по темата: 346
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
28.05.2014 »
27.05.2014 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.06.2013 г.
+3
 
 
Дано Варна, както винаги, повлече крак и всички десни партии се обединят, защото точно от това има нужда страната. Дясно управление!
Aнонимен
на 20.06.2013 г.
+1
 
 
Няма какво да им благодари. Ясно е, че всяка партия го искаше него, понеже е най-адекватния и умния кандидат. Сега се напират да го подкрепят, белким и за тях се каже нещо хубаво.
+2
 
 
Отчаяни и драпащи, за да не бъдат линчуваниДПС=БСП=АТАКА! Толкова много проституиращи медии тиражират помии всинхрон....ГНУС! Да докажем за пореден път в българската история кой град е градът на Съединението и Свободата. Не бъдете апатични към политическите и медийни проститутки ! ЛИНЧ за помиярите !!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Дете от Враца бе простреляно в главата
Бум на коклюш в България
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: