Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Четири работни групи сформира Консултативният съвет по туризма в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:29 / 09.07.2014Коментари (0)217
Консултативният съвет по въпросите на туризма при община Благоевград сформира четири работни групи. Първата група включва културно-исторически, религиозен и винен туризъм, втората - балнео, спа и уелнес туризъм, третата ще отговаря за зеления и спортен туризъм на територията на Благоевград, а четвъртата за конгресния и фестивалния туризъм.

На срещата бе представен и проектът "In TourAct", по който Благоевград и италианският град Лече са партньори. "Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа" е надсловът, под който се реализира проектът. Той е финансиран по Оперативна програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа" 2007-2013. Стойността на проекта е 1 371 500 евро, а бюджетът за община Благоевград е 119 900 евро. Партньори по него са италианската провинция Римини, община Лече, регионът на езерото Балатон в Унгария, община Дубровник в Хърватия, италианската провинция Кампобасо, община Кавала, Агенцията за икономическо развитие на Сараево, община Глина, Център за бизнес развитие град Крани, Словения и Западен район за развитие в Унгария. "Целта му е оптимизиране на туристическите услуги чрез интегриран подход в сектора. В резултат се очаква устойчив икономически растеж и повишаване на заетостта", обясни директор Дирекция "Устойчиво развитие и евроинтеграция" Костадин Георгиев.

Припомняме, че Консултативният съвет по въпросите по туризма в Благоевград бе учреден като активен обществен орган, който подпомага администрацията и Общинския съвет при взимането на важни за туристическата индустрия решения. Консултативният съвет по въпросите на туризма ще обсъжда и одобрява програмата за развитие на туризма на територията на община Благоевград в съответствие с приоритетите на общинската стратегия, маркетинговата стратегия на туристическия район и съобразно местните туристически ресурси и потребности, както и отчета за нейното изпълнение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: