Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
"Час по Европа" в благоевградски училища
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:22 / 28.04.2015Коментари (0)316
©
Европейският информационен център на евродепутата Мария Габриел в Благоевград и Алекс Христов, член на младежки клуб "Европа" към Европейската комисия проведоха съвместна инициатива за повишаване на информираността на ученици от благоевградски училища относно Европейския съюз. Пред десетокласници от Математическата гимназия и деветокласници от Средно общообразователно училище с изучаване на чужди езици бяха представени европейските институции, начините за вземане на решения, младежките програми и политики, възможностите пред младите хора за обучение и работа в страните от ЕС.

Сътрудникът на Мария Габриел презентира ролята и функциите на Европейския парламент като единствената пряко избирана от европейските граждани институция. Обясним интерес породиха стажовете и програмите за обмен, от които могат да се възползват учениците.

Европарламентът винаги е бил близо до младите хора и им предлага няколко варианта за стажове, чрез които предоставя възможност за професионално обучение и за придобиване на повече познания за това какво е Европейският парламент и с какво се занимава. Специално внимание беше отделено на състезанието за ученици «Евроскола», Гаранцията за младежта и работата на Европейския парламент за повече инвестиции в образованието и повишаване на инвестициите в младежки програми за мобилност.

Алекс Христов привлече вниманието на учениците към програма "Еразъм +", чиято основна задача е да се подобрят уменията и пригодността за трудовия пазар и да се подпомогне модернизацията на системите на образование и обучение и на дейностите, насочени към младежта. Въз основа на подхода "от връстници за връстници" той ги мотивира да бъдат активни, да използват богатите възможности, които ни предоставя членството в ЕС, да проявяват иновативност по пътя към преследване на мечтите си и своята успешна реализация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: