Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Богата програма за Европейската нощ на музеите, галериите и театрите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:17 / 15.05.2015Коментари (0)276
©
Изключително богата и разнородна програма са подготвили Община Благоевград и Регионален исторически музей за тази събота, 16 май. Тя ще премине под мотото: "Европейска нощ на музеите, галериите и театрите". През целия ден благоевградчани и гостите на града ще имат възможността да се насладят на многобройните прояви, които ще се проведат в Общинска художествена галерия - Благоевград, Регионален исторически музей и Драматичен театър Н. Вапцаров".

От 11:00 часа Куклен театър - Благоевград ще представи постановка "Приказната въртележка" в Общинска художествена галерия - Благоевград. Веднага след това в Художествената галерия ще се състои концерт на солисти от Камерна опера - Благоевград. Отново там, от 13:00 и от 19:00 часа благоевградчани ще могат да се включат в събеседване с художника Аргир Манасиев.

От 13:30 часа деца от Център по изкуствата към община Благоевград с ръководител Лидия Асенова ще рисуват в Изложбени зали.

В 14:00 часа започва концерт на танцово студио "Божана" към Младежки дом - Благоевград и музикална академия "Престо". Концертът ще се проведе във фоайето на Регионален исторически музей.

От 14:00 часа започва и презентация на тема: "Интерактивно представяне на българското изкуство". Презентацията ще бъде на разположение във фоайето на Регионален исторически музей до полунощ.

От 15:00 часа в Зала "Праистория" на Регионален исторически музей любителите на приказните сюжети ще имат възможността да се насладят на четенето на приказки. Във същия час, 15:00 часа, но в Общинска художествена галерия - Благоевград, концерт ще изнесат изпълнители от Студио за поп и джаз към Младежки дом - Благоевград.
ДЮТ "Щурчо" към Обединен детски комплекс - Благоевград ще изнесат от 16:30 часа в Конферентната зала на Регионален исторически музей представлението "Изпаднали от каруцата" . Час по-късно, от 17:30 часа Фолклорен ансамбъл "Пиринска китка" към Обединен детски комплекс - Благоевград ще изнесе концерт във фоайето на Регионален исторически музей.

В Измирлиева къща в 17:30 часа започват изпълнения на група за стари градски песни "Нежни звуци", а фото клуб "Негатив плюс" ще предостави възможност на всички посетители да запечатят незабравим спомен с автентични стари градски костюми от НЧ "Н.Й.Вапцаров - 1866" - Благоевград.

Театралният фестивал "Тара-ра-бумбия" също присъства в Европейската нощ на музеите, галериите и театрите. От 18:00 часа на Камерна сцена на ДТ "Н. Вапцаров" ще започне постановката "Бягство от Москва" .

Моноспектакълът на Мариус Куркински "Юбилей" ще взриви публиката от 20:00 часа на Голяма сцена на ДТ "Н. Вапцаров" . Отново на Голяма сцена, от 22:00 часа пък започва едно необикновено представление "Кажи си думата", в което актьорите импровизират на сцената.

Биг Бенд - Благоевград ще изнесе концерт на площадното пространство пред Регионален исторически музей в 18:30 часа.

Официалното откриване на Европейска нощ на музеите, галериите и театрите ще започне в съботния ден във фоайето на Регионален исторически музей от 19:30 часа, с връчване грамоти на дарители и съмишленици на Регионален исторически музей.

Фотоизложба "Мегалитите по днешните български земи - какво оцеля до началото на ХХІ век. Странджа, Сакар, Източни Родопи" с автор Любомир Цонев ще бъде открита на Четвърто ниво на Регионален исторически музей от 20:30 часа.

Ансамбъл "Пирин" ще изнесе концерт от 21:00 часа във фоайето на Регионален исторически музей. Час след концерта, от 22:00 часа в Зала "Временни изложби" ще бъде открита гостуваща изложба "Веселякът от Скриняно" на Музей "Дом на хумора и сатирата" - Габрово .

Регионален исторически музей е организирал детски кът и интерактивна стая за увеличена реалност, които ще бъдат на разположение на всички посетители през целия празничен ден.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: