Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевградска област е в пълна готовност за реакция при влошаване на времето
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:11 / 24.11.2023Коментари (0)605
© Областна администрация
Днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград, областният управител на област Благоевград Мария Димова събра членовете на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита от бедствия. Срещата бе проведена с цел оптимизиране на организацията и координиране на дейностите по подготовката на областта през зимен сезон 2023-2024 г.Всички институции докладваха за готовността да посрещнат зимния сезон, за предприетите и предстоящи дейности във връзка с подготовката за зимните условия.

По време на срещата стана ясно, че във всички институции са подготвени планове за работа при усложнена зимна обстановка, извършена е профилактика на съоръжения и обходи на трасета на електропроводи. От ЕРМ Запад съобщиха, че имат готовност с високопроходима техника за евентуални неотложни аварийно-възстановителни дейности.

Взети са всички мерки за здравното и медицинско осигуряване на населението в област Благоевград при зимна обстановка. Предприети са превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през предстоящия зимен сезон.

Фирмите, с които АПИ има сключени договори за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и автомагистрала "Струма“, в частта й на територията на област Благоевград – ДЗЗД "Зимно поддържане област Благоевград“ и Мегаинвест –холд ЕООД“ докладваха, че имат готовност с техника, материали и денонощни дежурства.

"Надявам се, че всички отговорни институции, които присъстваме днес тук, ще направим добра организация, за да обезпечим зимния сезон и да сме готови да посрещнем всяка извънредна ситуация" – заяви областният управител Мария Димова.

Ръководството на Областна администрация Благоевград и експерти осъществяват непрекъснат контакт с общинските кметове на територията на областта във връзка с тяхната готовност за посрещане на зимните условия.

Още по темата: общо новини по темата: 570
05.05.2024 »
22.04.2024 »
21.04.2024 »
17.04.2024 »
04.04.2024 »
24.03.2024 »
предишна страница [ 1/95 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: