Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевград става спортна столица на Югозападна България!
Автор: Ливия Кукова 14:35 / 11.04.2024Коментари (0)947
© Blagoevgrad24.bg
В периода от 18 до 21 април Благоевград ще се превърне в спортна столица на Югозападна България, тъй като в областния център предстои да се проведат Студентски олимпийски игри, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

На пресконференция Здравко Рашков, тазгодишния президент на клуб "Олимпикс“ към Американския университет в България разказа, че това е най-големия спортен клуб в университета. "Мисията ни е да накараме младите хора отново да спортуват. През учебната година организираме различни спортни събития в университета и града. Клубът ни е вече на 19 години, като той е един от най-старите в университета. За поредна година ще организираме най-голямата студентска олимпиада в страната“, каза още той.

Бригида Андонова, ръководител на отдел "Финанси и спонсорства“ към клуб "Олимпикс“ добави, че традиционно в събитието се включват не само студенти и преподаватели от АУБ, но и ученици, студенти и граждани от цяла Благоевградска област и страната.

В програмата на студентската олимпиада са включени 18 спорта, сред които футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт, бягане, щафета 4х100 метра, вдигане на тежести и канадска борба. "Включили сме още американска народна топка и спайкбол. Хубавото на олимпиадата е, че не всички спортове изискват сериозна физическа подготовка, предварително“, прибави Рашков.

Спортното събитие ще започне на 18 април с тържествена церемония в спортната зала на АУБ, като освен музика и забавления, ще има и тържествено запалване на олимпийския огън.

Първите спортни състезания ще започнат на 20 април (събота) с надпревара по плуване в Спортен комплекс "Пирин“. В рамките на деня ще се проведе и маратон на алеята в парк "Бачиново“, както и футболен мач, баскетболна среща и стрелба от тройката в кампуса на АУБ в Благоевград . На 21 април събитието ще продължи на бейзболното игрище до благоевградския парк "Бачиново“. Състезанията ще започнат в 09.30 часа, а в 18.00 часа ще бъде церемонията по награждаване на победителите. Предвидени са общо 211 медала за състезатели в различни спортове, които по традиция ще бъдат връчени от млад български спортист, чието име организаторите запазиха в тайна.

"Тук е мястото да благодарим на Община Благоевград и "Спортни имоти“, които ни съдействат със спортни терени“, каза Андонова и добави, че освен фокус върху спорта, събитието има и социална насоченост. Всяка година организаторите на игрите си избират благотворителна инициатива, за която се набират средства. Тази година, с оглед олимпийските игри, кампанията ще бъде в подкрепа на Националната параолимпийска организация.

За събитието АУБ ще си партнира с Регионалното управление на образованието в Благоевград и Югозападния университет "Неофит Рилски“, както и с Община Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Конфликт Израел-Газа
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: