Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевград ще има нов закрит плувен басейн в "Еленово"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:03 / 26.04.2014Коментари (0)275
© Blagoevgrad24.bg
Общински съвет - Благоевград гласува предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за промяна на бюджета, инвестиционната програма и определяне на парични вноски от общинските дружества "Пазари" ЕООД, "Паркинги и гаражи" ЕООД и "Биострой" ЕООД. Промените се налагат, за да се изгради новият общински спортен комплекс с покрит плувен басейн в кв. "Еленово". Кметът поясни, че е направен финансов анализ, който е показал, че строително-монтажните работи на комплекса са в размер около 1 милион лева. Те ще бъдат осигурени от допълнителни парични вноски на общинските търговски дружества и други приходи. Въпросът е координиран с управителите на търговските дружества и те са потвърдили новите ангажименти.

След дълги дискусии и различни мнения, съветниците се обединиха в едно - Децата на Благоевград имат нужда от нов спортен комплекс с покрит плувен басейн, в който да тренират, да развиват спортни умения и да побеждават в състезания.

С 19 гласа «За» и нито един «Против» общинските съветници утвърдиха предложението за отпадане на административната такса за издаване на ЕГН на български граждани, родени в чужбина. Досега тази такса беше в размер на 70 лв.

След дискусии бе одобрено и допълнително споразумение за концесионните договори, сключени от община Благоевград. По думите на д-р Камбитов анексите, които са изработени, ще предпазят общината от санкции от Националната агенция по приходите и чрез тях стават ясни условията за отдаване под наем на концесионерите. Бяха приети още годишните финансови отчети и баланс за 2013 г. на "Пазари" ЕООД, "Паркинги и гаражи" ЕООД, "ОФК Пирин", "Биострой" ЕООД, "Специализирана болница за активно лечение по онкология "Свети Мина" ЕООД, "Медицински център-I- Благоевград" ЕООД, "Център за психично здраве- Благоевград" ЕООД, "Специализирана болница за активно лечение на пневмо- фтизиатрични заболявания- Благоевград" ЕООД, "Център за кожно- венерически заболявания- Благоевград" ЕООД. Отдадени за ползване от "Съюза на глухите в България", Национално сдружение на общините в България, НЧ "Никола Вапцаров" и Камерна опера, както и "Дневни ясли и детска кухня" на нежилищни общински имот бяха четири обекта.
Приета на второ четене бе и наредбата за условията и реда за издаване на разрешителни за водовземане, управление и ползване на минерална вода от находищата на територията на община Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
Абитуриентски балове
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: