Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Благоевград ще бъде домакин на представянето на книгата на журналиста Георги Милков – "Истории от ръчния багаж"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:54 / 13.02.2024Коментари (0)1668
©
Книгата "Истории от ръчния багаж“ на известния български журналист и анализатор Георги Милков ще бъде представена в Благоевград лично от автора този петък, 16 януари, от 12:00 ч. в залата на регионална библиотека "Димитър Талев".

Георги Милков идва по покана на евродепутата и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград Андрей Новаков. В срещата с читателите журналистът с близо 30 години опит във вестник "24 часа“ ще разкаже за едни от най-интересните срещи и събития, вдъхновили го да събере историите в неговата книга.

Както подсказва заглавието, в "Истории от ръчния багаж“ Георги Милков представя по неподражаем начин събития и гледни точки, свързани с десетките му пътувания и мисии. Като журналист той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразявал е и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. В книгата му могат да бъдат прочетени и истории от работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка.

Входът в свободен, а организаторите на срещата са предвидили безплатно издание от книгата с автограф от автора като подарък за първите 100 гости на представянето. Книги ще могат да бъдат закупени и на място.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 г. във Видин. Завършва СУ "Св. Климент Охридски“. През 1994 г. още като студент във Факултета по журналистика и масови комуникации започва работа във вестник "24 часа“. Първото му пътуване до Близкия изток е още през 1995 г. – първо в Израел, а след това в Ирак. През 2000 г. заминава като специален пратеник в Либия заради случая с българските медицински сестри, обвинени за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по казуса до самия му край през 2007 г. Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004).

Освен по работа Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик. Пътува по света само с ръчен багаж.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зверство срещу 18-годишно момиче
Covid-19
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: