Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Бащата на Мария Габриел не доживява един от най-големите й професионални успехи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:14 / 29.03.2024Коментари (0)1183
©
Мария Габриел е сред малкото лица в българската политика, които не крият, че са милионери. Определено сред най-впечатляващите й и скъпи имоти е къщата й в родния й град Хаджидимово, която е с размерите на прогимназия.

Домът на Габриел в малкото градче се издига на цели три етажа и е опасан с охранителни камери, които денонощно следят дали край къщата се навъртат недоброжелатели.

Всички в града знаят чий е имотът, който за тяхна изненада не е скрит зад висока като на зандан ограда. Къщата разполага с два входа. Съседи на Габриел разкриват, че когато идвала в родния си край, предпочитала да минава през задния вход, за да бъде визитата й по-дискретна. Там се намира и големият близо декар двор на къщата й. Той е засят с овощни дръвчета, а роднините й през пролетта и лятото сеели в него зарзават. Улицата пред огромната къща пък наскоро е ремонтирана с общинско финансиране от 600 хиляди лева.

В родното Хаджидимово Мария, която там я знаят като Неделчева, се прибира все по-рядко, особено след смъртта на баща си. Иван Неделчев издъхва внезапно на 15 април 2016 г., а дъщеря му по това време е тъкмо родила, с бебе на ръце. След трагедията майката на вицепремиерката живеела основно в София, а в Хаджидимово ходела през почивните дни и за летните месеци. В столицата семейно гнездо е свил и братът на Мария - Борис, който е женен и има собствен бизнес.     

За съжаление, баща й не доживява да види един от най-големите й професионални и кариерни успехи, а именно назначението й като еврокомисар през 2019 г. Покойният Иван Неделчев обаче успява да прегърне внука си  Жан-Едуард, който отчасти е кръстен на него, защото Иван на френски е Жан. 

Таткото на Мария я отвежда и до олтара през 2012 г., когато тя се омъжва на изискана церемония в София за избраника си - френския политик Франсоа Габриел. Техен кум става тогавашният шеф на ЕНП Жозеф Дол, в чийто екип съпругът на Мария работи. 

Годежът им се случва по необичаен начин - пред една от залите в Европейския парламент, където Франсоа пада на колене с пръстен пред бъдещата си съпруга. Двамата имат два апартамента в Брюксел и Страсбург, който обаче ползват под наем. Софийското им жилище е напълно тяхна собственост и е купено през 2021 г. за 3701 хиляди лева. Банковите влогове на семейство Габриел пък надхвърлят 2 милиона евро, а съпрузите разполагат и с два ултралуксозни автомобила - мерцедес и беемве, пише "Ретро".

Още по темата: общо новини по темата: 5078
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/847 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: