Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
БСП решава как ще се яви за предстоящите избори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:30 / 13.04.2024Коментари (0)708
©
Коалиция "БСП за България" се разширява с още леви формации. Това ще се случи на 1 май, съобщи в ефира на БНТ депутатът Борислав Гуцанов. А в същото време, Националният съвет на БСП решава днес как коалицията ще се яви на предстоящите избори за Европейски и национален парламент.

Голямото обединение в ляво ще е бъде в рамките на "Коалиция за България", уточни Борислав Гуцанов. Той каза, че много нови леви формации ще се присъединят към коалицията, но не конкретизира кои точно ще са те:

"Освен БСП, няма друга партия, която може да обедини лявото пространство и затова считам, че ключовите думи са диалог и обединение. Затова на 1 май ще направим едно огромно обединение в НДК с много леви партии, с партии, които са в центъра, партии, които симпатизират на лявото пространство и неправителствени организации и други организации, които са готови за тази промяна."

Повече от час заседава Националният съвет на БСП. Пред участниците е представен отчета на лидера на партията Корнелия Нинова за работата, която е свършила парламентарната група в рамките на 49-ото Народно събрание. Освен това, участниците ще приемат предизборна платформа за предстоящите избори за ЕП и ще започнат работа по изработването на предизборната платформа за националния парламент. Ще се приемат и критерии, по които ще бъдат номинирани кандидатите за 50-ото Народно събрание.

Филип Попов - депутат от ПГ на "БСП за България": "Най-общо тези критерии са да бъдат морални, с чист морал хора, експерти в своята област - икономика, право, медицина, да приемат политиките на БСП."

Румен Гечев - депутат от ПГ на "БСП за България": "Принципният критерий е, че трябва да отидат образовани хора, с добра езикова култура, които имат опит от българския политически живот. И най-важното - хора, които могат да систематизират, да защитават аргументи, предложения. Същото се отнася и за националния парламент. Връзката между двата парламента е много важна - много от решенията, които взима НС, се съобразяват с европейските директиви и правила."

Още по темата: общо новини по темата: 396
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/66 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: