Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Атанас Камбитов връчва приза "Училище на годината" 2016
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:05 / 19.05.2016Коментари (0)580
©
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов връчва приза "Училище на годината" 2016г на тържествена церемония. Инициативата, която се провежда за трета поредна година, под патронажа на кмета Камбитов, ще започне на 20 май/ петък/ с празнично шествие от 17.30 часа.

Училищата ще тръгнат от Съдебната палата, ще преминат по ул. "Тодор Александров", площад "Георги Измирлиев" , за да стигнат до зала "Пейо Яворов". Точно в 18.00 часа ще бъдат посрещнати гости, участници и знамената на 14 учебни заведения от община Благоевград под съпровода на Биг Бенд- Благоевград. Освен дългоочавания приз за "Училище на годината", ще бъдат наградени и Учител на годината в категориите "Училища" и "Детски градини, Директор на годината в категориите "Училища", "Детски градини", "Обединени детски заведения", "Културни дейци". За поредна година ще бъдат уважени учители, дали своя принос а образованието, ученици спечелили първи места на Международни и Национални състезания, конкурси, и олимпиади, високи резултати в областта на изкуството. Ще бъдат връчени отличия за постигнати високи резултати в областта на образованието и науката получават, високи резултати в областта на спорта.

Инициативата за провеждане на "Училище на годината" е свързана с възможността ученици, учители и културни институции да работят заедно, да бъдат поощрени за развитие, включване в културните събития на Община Благоевград, за да види широката аудитория колко талантливи и умни деца има в областния център на Пиринско. За спечелване приза "Училища на годината" се бориха 14 учебни заведения в Благоевград, разделени във възрастови групи, като всяка взе участие в кръговете "Знание" и "Култура". Именно резултатът от тях ще бъде решаващ за обявяването на новите носителите на отличието. Представянето на знаещите и талантливи деца бе проследено от жури в състав Красимира Хаджикосева - Ръководител на Европейски център "Европа директ" Благоевград, Кирил Алексиев - уредник нова и най-нова история в Регионален исторически музей - Благоевград, Любима Димитрова - ст. експерт по български език и литература в РИО на МОН Благоевград, Жанета Керанова - актьор в ДТ "Н. Вапцаров" Благоевград, Цветанка Гаврилова - главен асистент във Факултет по изкуствата", Катедра "Хореография" в ЮЗУ "Н. Рилски", Полина Сатиева - хореограф по народни танци в Център по изкуствата, Борис Янев - диригент на Биг Бенд Благоевград и Екатерина Текерска - старши експерт по обществени науки и гражданско образование в РИО на МОН Благоевград. Кои ще бъдат носителите на "тежката корона" "Училище на годината", жители и гости на Благоевград ще разберат в петък.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: