Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Активно сътрудничество между Факултета по педагогика при ЮЗУ и РУО – Благоевград за повишаване на професионалната компетентност на учителите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:36 / 27.03.2017Коментари (0)483
©
Днес в Югозападния университет "Неофит Рилски" се проведе обучение на начални учители на тема: "Акценти върху новите учебни програми по математика в I - IV клас".

Срещата бе открита от декана на Факултета по педагогика доц. д-р Траян Попкочев, който приветства 150-те учители от различни общини в област Благоевград. Те имаха възможност да изслушат лекция на един от водещите учени в областта на методиката на обучението по математика в началните класове проф. д-р Ангелина Манова. Обучението беше организирано от Факултета по педагогика, по инициатива на Сдружението на началните учители в област Благоевград, с активното съдействие на Регионално управление на образованието - Благоевград.

Това е трета поредна инициатива на Факултета по педагогика в рамките на настоящата 2016 - 2017 учебна година за безплатно обучение на начални и детски учители в област Благоевград. Тя е част от цялостната стратегия на деканското ръководство за активно сътрудничество между академичната общност на Факултета по педагогика, Регионалното управление на образованието - Благоевград и широката педагогическа общност.

Центърът за продължаващо обучение към Факултета по педагогика осъществява активна дейност за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти в Югозападна България и други региони на страната. Учителите имат възможност да усъвършенстват професионалните си компетенции чрез включване в квалификационни курсове по разнообразна и актуална за съвременната педагогическа теория и практика тематика. Цялостната дейност на Центъра за продължаващо обучение е съобразена с изискванията, заложени в стандартите за подготовка и квалификация на педагогическите специалисти в българската образователна система, и е в подкрепа на професионалното развитие и кариерното израстване на съвременния учител.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: