Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
7 войнишки паметника в Благоевградско ще бъдат предложени за финансиране от републиканския бюджет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:35 / 08.10.2014Коментари (0)235
©
7 войнишки паметника разположени на територията на област Благоевград ще бъдат предложени за финансиране от републиканския бюджет на Националния комитет за отбелязване на 100 г. от Първата световна война и участието на България в нея. Това беше решено днес на редовно заседание на Областната комисия за войнишките паметници, председателствана от областния управител Димитър Димитров. Заседанието се свиква във връзка с получено писмо от Добромир Тотев, постоянен секретар на отбраната на МО на Република България и в изпълнение на разпоредбите на Решение на МС №449 за отбелязване на годишнината.

Паметниците са избрани на база предложения на кметовете от общините в областта, за обекти нуждаещи се от спешен ремонт и освежаване. Това са: в община Благоевград - паметник - костница на загинали във войните 1912 - 1918 г. в старите гробища на Благоевград; чешма - паметник на загиналите във войните 1912 - 1918 г. редници и офицери на площада в с.Падеш; паметна плоча на загинали във войните 1912 - 1945 г. в с.Селище; в община Сатовча - паметник - костница на загиналите във войните 1912 - 1918 г. с паметни плочи за тях и за загиналите в Отечествената война; община Гърмен - паметник на загиналите във войните 1913-1918г.; паметник на загиналите във войните 1912 - 1918 г. в с. Скребатно; община Кресна - Храм-паметник - костница "Св. Иван Рилски", на загиналите във войните 1912 - 1918 г., град Кресна. Областната комисия актуализира и Правилник за организацията и дейността на областната комисия за военните паметници.

Членове на областната комисия присъствали на заседанието са: подполковник Иванов - командир на военно формирование 26400, който презентира войнишките паметници зачислени на военно формирование 26 400 Благоевград; майор Велев, зам. - началник областен военен отдел Благоевград; Недко Шопов - началник Военен клуб; Христина Цонева -директор на Регионален исторически музей; Елена Арнаудова - началник отдел култура в Община Благоевгради представители на регионалните структури на военнопатриотичните организации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: