Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
164 инженери и учители се дипломираха в ЮЗУ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:46 / 22.02.2017Коментари (0)602
Бивши и настоящи студенти от
ЮЗУ „Неофит Рилски”:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски" 164-ма бакалаври и магистри от Техническия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. Абсолвентите от випуск 2016 са първите, които получават дипломи от най-младия факултет в структурата на Югозападния университет.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия", "Електроника", "Комуникационна техника и технологии", "Педагогика на обучението по техника и технологии", "Кариерно развитие и предприемачество" и "Компютърни системи и технологии".

В словото си, отправено към абсолвентите, доц. д-р инж. Иванка Георгиева, заяви: "Ден като този ще влезе не само във вашите професионални биографии, този ден е важен и за Техническия факултет, защото днес представяме 164 обучени инженери и учители с фундаментално значение за технологичното развитие на страната ни. Този ден е важен и защото сред вас са тези, които мечтаят да изградят модерна и високотехнологична България, които виждат себе си като създатели на нови технологии, машини, уреди, системи, като мениджъри на успешни екипи и фирми, като учители".

"Искам да се наложите като знаещи и можещи инженери и учители, което ще означава, че ние преподавателите в Техническия факултет сме ви дали необходимите знание и практически умения, показали сме ви формулите за взимане на правилните решения", каза още доц. д-р инж. Георгиева.

Приветствие към дипломантите от името на ректора - доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличниците и им пожела лична и професионална реализация. 

По традиция отличниците получиха и плакет на Югозападния университет. С най-висок успех от семестриалните и държавните изпити - 5.86 се дипломира Емилия Георгиева, завършваща специалност "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия". Тя отправи приветствие от името на абсолвентите и благодари на преподавателите от факултета за усилията, вниманието и търпението.

"След официалната церемония, колеги на всеки един от нас се дава правото и възможността да се реализираме. Нека покажем, че Терминал 2 не е единственият изход от социално-икономическата криза. Нека покажем, че имаме куража и силата да се реализираме тук, защото никъде другаде не можем да кажем - моите планини, моите реки, моят дом, само тук", каза по време на церемонията Емилия Георгиева.

Сред отличниците, които получиха плакет са и Владимир Въков, Илина Георгиева, Кристина Тренчева, Филип Харизанов, Лазар Ташков, Ангел Крумов, Михаела Воденичарска и Ивайло Зиновиев.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от специалностите "Изпълнителско изкуство" и "Съвременна хореография" към Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: