Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Непълнолетен правил 50 минути секс, и то с трима, един от тях благоевградчанин
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:30 / 12.08.2011Коментари (1)2028
© Blagoevgrad24.bg
Две условни присъди - една година и година и половина. Това постанови във вторник районният съд във Велинград за набиране и склоняване в блудствени действия и полово сношение на непълнолетни момчета.

37-годишният местен жител Васил Ковачев и 31-годишният му приятел Антон Тошев от Благоевград бяха обвинени в престъпление, за което законът предвижда до 6 г. лишаване от свобода, без да е определена долна граница на наказанието.

Това е едно от първите дела по приетия през 2009 г. член 158 "а" в НК за блудство с непълнолетни след скандала с депутата Владимир Кузов.

Делото във Велинград се проведе при закрити врата заради участието като свидетели на 6 непълнолетни момчета, определени като жертви на обвиняемите.

Прокурор Асен Палавеев поиска в пледоарията си от съда да постанови условни присъди за двамата мъже, но в по-големи размери. Той не крие, че безспорно е доказано: всичко, което се е случило между непълнолетните и двамата осъдени, е доброволно.

"Ще протестирам решението на съда пред по-висша инстанция. Аз поисках за Ковачев и Тошев присъди по 3 г. условно", заяви обвинителят.

Разплитането на т.нар. педофилски скандал във Велинград става случайно. Вечерта на 14 август м.г. в курорта е в ход полицейска операция за предотвратяване разпространението на наркотици. Единият от обектите за проследяване е 15-годишно момче с криминални прояви.

Седмица преди това у него е намерена доза кокаин. При претърсванеса намерени още няколкопакетчета с общо тегло 2,6 г.

Пред полицаи момчето казва, че наркотикът е на негови приятели, които му го дали да го съхранява. Заради това по време на операцията момчето е проследено до вила за гости. Минути по-късно криминалисти атакуват къщата. Предполагат, че вътре се разпределят наркотици.

Когато влизат, откриват Васил Ковачев и Антон Тошев, приятелите им Николай Петров, на 34 г., и Мария Стоянова. При тях са и 15-годишните Веселин Ч. и Алберт К. Униформените заварват Алберт да си вдига панталона, а Тошев да се облича.

Всички са отведени в РПУ. Оказва се, че Ковачев е съветник в националната служба за съвети в земеделието. Приятелят му Тошев е асистент по биология в Медицинския университет в София. Николай Петров и Мария Стоянова са научни работници по растителна защита в института към Министерството на земеделието.

Непълнолетните момчета били използвани срещу заплащане и подаръци за задоволяванена сексуалните нужди на компанията.

Първоначално обвинения в блудство и педофилия са повдигнати и срещу 4-мата. По-късно наказателното преследване срещу Мария Стоянова и Николай Петров е прекратено и те са привлечени като свидетели.

Обвинението срещу Ковачев и Тошев се гради основно от показанията на Веселин Ч., на 16 г., Алберт К., на 15 г., Димитър П., на 17 г., Денис Т., на 16 г., Денислав Д., на 15 г., и Александър М., на 15 г., дадени пред съдия и в присъствието на психолог.

"Запознахме се с Васил Ковачев в басейн, докато плувахме. Беше в края на октомври 2009 г. Бяхме с Денислав. Говорихме си и после излязохме навън", обяснява Веселин. Баткото обяснил на момчетата, че могат да станат приятели, да се събират и веселят. Разменили си телефоните.

"Васил се обади след 2 седмици. Каза, че е с приятели и да се видим", обяснил пред съдия Веселин. Той се обадил на Денис и Алберт. Двамата веднага се съгласили.

Всъщност показанията на тийнейджърите са залегнали и в основата на обвинителния акт, изготвен от прокурор Палавеев. Той снема всички обвинения и изключва от него Мария Стоянова и Николай Петров, защото според събраните факти двамата са се озовали случайно за първи и единствен път на срещата с непълнолетните в нощта, когато са арестувани.

Срещите между момчетата и осъдените се осъществявали в парковете на Велинград икрай горския техникум. По пейките двамата възрастни ощастливявали момчетата орално, защото тийнейджърите първоначално отказвали да правят секс с мъжете. За френската любов, която им правили, момчетата получавали по 15-20 лв. Отделно от това редовно обикаляли местните дискотеки и заведения.

След един купон на Димитър П. му сложили хапче в питието, наложило се да го носят до дома му.

При друга среща край топлите извори на Велинград Васил предложил кокаин и 1500 лв. за истински секс, но момчетата отново отказали, твърдят тийнейджърите. По делото обаче няма доказателства за предлагане на наркотици на непълнолетните.

На 14 август, когато полицаите арестували групата, Алберт за първи път видял и се запознал с Николай Петров и Мария Стоянова.

"Беше напълно трезвена. Влязохме в стаята и я оправих", разказва пред съдия тийнейджърът. Веднага след жената той твърди, че правил истинска любов последователно с Васил Ковачев и Антон Тошев. Това става за първи път и е непосредствено преди идването на полицията.

"Елементарната сметка сочи, че ако твърденията на непълнолетния свидетел са верни, той трябва да е правил непрестанен секс в продължение поне над 50 минути последователно с трима човека. Нещо, което за мен е невероятно и не може да отговаря на истината", коментира показанията на непълнолетния адвокат Антов.

За разлика от момчетата Ковачев и Тошев категорично отричат да са имали каквито и да е полови контакти с тях и твърдят, че саневинни по всички обвинения. Мария Стоянова също отрича да е имала сексуален контакт с Алберт.

"Кой всъщност блудства? В един сексуален акт има активна и пасивна страна. Ако приемем, че нашите клиенти са правили това, за което бяха осъдени, то в съдебната зала се изтъкна, че те самите не са осъществявали блудствени действия, а младежите, които са били задоволената страна. Дори те самите твърдят, че са били активните", обяснява адвокат Николай Антов.

Юристът смята, че е недопустимо изтичането на информация от досъдебното производство, защото на клиентите им е било сложено предварително клеймо. Според Антов в случая не се касае и за невинни непълнолетни.

По делото се е доказало, че те са имали богат сексуален опит. Някои от тях имат криминални прояви и регистрации. Съществували и достатъчно данни, че момчетата сами са търсили батковците.

Защитникът добавя, че с произнесената присъда на клиента му Васил Ковачев неговото бъдеще е обречено. Той е освободен от работа след скандала.

"Ковачев и Тошев са се запознали само с 2 от момчетата. Другите сами са дошли. В тази връзка за какво набиране на непълнолетни можем да говорим", казва защитникът

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.08.2023 г.
0
 
 
От 1 година Васил Ковачев, Асен Иванов и Андон Тошев са щастливо омъжени за Мартин Зелюнков Мутафалов. И те доволни и Мартин доволен.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: