Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Кой оковава така майка си?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:51 / 03.11.2011Коментари (9)607
©
Все повече хората говорят за края на света, за други цивилизации, обръщат се към нетленното и духовното, към невидимото. Светът върви към промяна и одухотвореност. На хората вече не им е достатъчен материалния свят, той ги задушава, подтиска.

Хората искат да се хранят от слънцето, да летят, да създават и да се учат от природата, искат чисти храни, електричество от слънцето, чисти води, чисти отношения, ясни принципи, справедливост. Хората не се плашат от бурите, защото те ще променят света. Светът става скучен, монотонен -като една перфектно функционираща машина за производство на живот. Но болтчето иска да изхвърчи, ремъкът иска да се скъса, зъбчатото колело да смени посоката. Да, от това машината ще се счупи, но какво от това?! Време е за промяна. И хората като, че ли не ги плаши вече края на света, 2012година, а напротив -привлича ги. Те я очакват с любопитство и нетърпение, че нещо в скапания им живот ще се СЛУЧИ.

Хората осъзнават, че са мръсни и порочни. Още с първите стъпки от люлката те стъпват в тресавището от проблеми, глад,пари,несигурност,оцеляване, мъртви души, задушаващи зависимости,омраза. И макар малкото дете да не го осъзнава, колкото повече то расте,толкова повече ИСКА от всичко това и плаче. То става като другите болтчета в матрицата, която не му дава нито шанс, нито избор, за да оцелее на друго ниво. 

Трябва да спрем това, да спрем да фабрикуваме калъпи, защото Земята ни се е превърнала на сметище, а тези калъпи дори не се рециклират. Ние сме като брънки от оковите на земята, вместо да я освободим. Кой оковава така майка си? Нека накараме хората да се замислят, това и без друго ги вълнува. Да спасят душите си!

Горяна Панайотова, zaPernik.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Скоро всичко което си написал/а хората ще го разберат, но ще бъде твърде късно. Напълно ще сме съсипали природата и възстановяването и ще ни коства унищожение ни.
+2
 
 
Защо ли в клипа никъде не присъстваха хора?!?!? Съвършенството на природата е велико ,а всякаш човека само би загрозил картината.....както и прави.....с действията си.
0
 
 
Страхотно е Горяна. Знаеш, че и аз така чувствам нещата - и затова за съжаление ми е страшно трудно да се впиша в тази система.
+1
 
 
Хубав коментар....ако някога това се получи ще имаме ще е добре но не вярвам.....
0
 
 
Браво, Гери! За пореден път доказваш, че си родена за поетеса. Много смислен текст, както и апел към човечеството. Материалът заслужава да бъда разпространен в медии извън пределите на България.
+2
 
 
БРАВО! Поздравления за точния изказ!
+5
 
 
Така е, само че хората са толкова погълнати от жаждата за още и още пари, че не го осъзнават. За какво ти е плазмен телевизор, че даже два, като има хора, които не виждат? Или последен модел кола, при положение, че има хора, които не ходят и биха дали всичко, за да могат да извървят 10м пеша? Защо ти е швейцарски шоколад със ситно нарязани лешници, обвити в не знам каква си глазура, като има хора, които живеят на парче хляб и пак са щастливи? За какво е тая алчност и завист за това, че някой има нещо малко повече от другия? Като че ли ще си вземат всичко това и на оня свят?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: