Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Какво става с "Пирин"? Възкръсване или "Б" група?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:07 / 03.01.2011Коментари (0)364
© Blagoevgrad24.bg
Във футболен Благоевград вече няколко седмици запалянковци се питат ще го има ли "Пирин"? Същият въпрос си задава и редакцията на Blagoevgrad24.bg. Отговорът е много лесен обаче. Той се съдържа в думите на Емил Наков, че "Пирин" го имало и ще го има и след нас. Звучи много хубаво и по мъжки, но дотук с патетичните слова. Реалността е доста сурова и горчива. Публична тайна е, че футболистите на се взимали заплати няколко месеца. Ако сме по точни за октомври, ноември и декември. Това автоматически означава, че ако на 10 януари "орлетата" се явят на арбитражна комисия те могат да разтрогнат договорите си и да бъдат свободни агенти. Единственият начин това да не се случи е дължимите суми да им бъдат изплатени. Ако това вече е станало редакцията е готова да се извини на ръководството. Но поне до редакционното публикуване на материала официална такава информация няма.

От отбора си тръгнаха Зоран Златковски и Борис Кондев. Те си намериха и нови отбори. В медии се върти новината, че капитанът и вратар на отбора Благой Макенджиев след сакралната дата 10. 01. 2011 година ще се влее в редиците на ЦСКА. Не можем да му се сърдим. Всички ние на края на месеца проверяваме дебитните си карти. Емо Наков коментира, че няма шанс стражът да разтрогне по вина на клуба. Това ще бъде така, ако до оставащия Арбитраж, стражът на "орлетата" напълни кесията си с неполучените заплати. Из спортни среди на града усилено се говори, че и други титуляри са готови да обърнат гръб на стадион "Христо Ботев".

Какво остава да се случи? 

Вариант 1, да стане чудо, да се раздадат пари и всички доволни и щастливи, да тръгнат към нови победи. Между другото това е и тайната надежда на футболен Благоевград. Все пак Коледата отмина, но пък съдбата може да даде бонус.

Вариант 2, тръгват си повечето титуляри и "орлетата" доиграват сезона с резерви и юноши в тежка битка за оставане при "майсторите". Този сценарий, колкото и трагичен да изглежда може да бъ
© Blagoevgrad24.bg
Макенджиев, поредният талант тръгнал към София
де полезен за отбора. Колкото и шаблонно да звучи, но е истина, "Пирин" винаги е бил "люпилня" на таланти. Да не изброяваме имена. Не се знае дали новият Бербатов или Пепи Михтарски в момента не търкат резервната скамейка. В древната медицина казват, че всяко пускане на кръв води след време до нов прилив на сили.

Накрая няколко думи към запалянковците. Момчета каквото и да се случи бъдете оптимисти, "Пирин" е възкръсвал и пак ще го стори, като птицата Феникс от пепелта. Момчета не винете само ръководството на отбора. Вижте половината отбори в България вегетират. Свежи пари във футбола сега трудно се намират. Отборът е на целия град, на Вас, на спортната общественост, на общината.........а забравих и на местните политици. За справка "Калиакра"- Каварна. Трябва само, как го казваха в тв дебатите, политическа воля.

Бел. на редакцията: Авторът на материала няма никаква обвързаност с т. нар. Кръгове около "Пирин". Той само много харесва футбола и Бербо.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: