Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
И след 20 гола в Англия сър Алекс пак не вярва на Бербо
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:25 / 25.03.2011Коментари (0)1338
© Blagoevgrad24.bg
Името на Хавиер Ернандес не слиза от вестникарските заглавия, Уейн Руни най-накрая напомни за себе си в по-добра светлина, а Димитър Бербатов, въпреки че е водещият голмайстор на Манчестър Юнайтед, се озова изведнъж в периферията на отбора.След като не се появи на терена за решаващите мачове срещу Олимпик (Марсилия) (Шампионска лига) и Арсенал (Купа на Англия), мнозина се запитаха дали някога изобщо сър Алекс Фъргюсън ще повярва на Бербатов в мачовете срещу най-трудните съперници.

В най-завързаните си двубои шотландецът неизменно залагаше на схема 4-5-1. За загубата с 1:2 от Челси не е виновен Бербатов - той се появи като резерва. Решаващата смяна изобщо не бе свързана с играчи - просто този път Фърги изневери на себе си и пусна 4-4-2, като повери атаката на Уейн Руни и Хавиер Ернандес.

Със сигурност това беше едно от най-слабите решения в кариерата на сър Алекс - първо, той се отказа от модел, който през годините е доказал, че е печеливш. Второ, лъсна истината, че в момента на Юнайтед липсва избор при халфовете, няма човек, който да ръководи центъра

Разбра се, че и човекът, който най-много липсва сега, е Джи Сунг Парк. Кореецът е основата на схемата 4-5-1 и се оказва играч за големите мачове.

Ернандес е по-бърз от Бербатов, Руни е по-борбен и спокойно може да се каже, че българинът се губи, когато се играе 4-5-1. Но е странно за водещ голмайстор да има проблеми с титулярното място и доверието на мениджъра си. Всички са наясно, че Бербо има ангелско докосване и от нищото може да сътвори нещо съвършено - но това не става в големите мачове. До момента нападателят има 41 гола в 91 мача за Червените дяволи, което е задоволително съотношение. Шокиращото е, че едва 4 от тези попадения са вкарани в 20-те европейски мача, в които Димитър е играл.

Българинът сигурно създава големи главоболия на Фъргюсън. Трудно е да бъдат игнорирани 20-те му гола във Висшата лига. В същото време с появата на Ернандес се съживи играта на Руни. Обяснението е просто - покрай летаргичния маниер на игра на българина се губи от качествата на Руни а когато англичанинът играе зад бързоногия Ернандес, има повече пространства и видимо е по-ефективен. Без Бербо Юнайтед едва ли щеше да води в класирането, но главният човек в плановете на Фърги си остава Уейн Руни.

Многото голове на Бербатов направиха от лесното решение да го пренебрегнеш в изключително труден избор. Той със сигурност ще се появи отново в завързан мач на Юнайтед. Но докато не постигне нещо именно в такава среща, никога няма да се ползва с пълното доверение на сър Алекс.

Източник: Джеймс Макманъс, FootballFanCast.com

Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016 »
23.07.2012 »
20.05.2012 »
04.04.2012 »
23.02.2012 »
04.01.2012 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: