Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Г-н Ахмед Доган се изпусна от страх
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:16 / 26.03.2010Коментари (0)463
©
21 март - В. "Труд" публикува на първа страница информация със заглавие "Доган взел 1 500 000 лева за "Цанков камък". Валерия Велева е в отпуск и няма участие в подготвянето на тази информация.

22 март - Публикацията ни е повод за оживени коментари в сутрешните блокове на националните телевизии. Вестниците "24 часа" и "Сега" й посвещават по половин страница, с дописки излизат "Класа" и "19 минути". "Стандарт" и "Дума" също подемат темата. Само 4 вестника мълчат: "Новинар", "Монитор", "Телеграф" и "Засада". Велева получава задача от редакцията да търси за коментар Доган. Въпреки многобройните позвънявания той не й отвръща.

23 март - Във в. "Труд" излиза анализ на Валерия Велева под заглавие: "Парите повличат Доган и ДПС", в който тя поставя въпроса за морала на един политик, който може да вземе такъв огромен хонорар, когато учените у нас са със заплата от 700 лева. В силно критичния й текст тя си позволява да разсъждава: дали не е време Доган да освободи лидерския пост в ДПС.

Авторката цитира зам.-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов, който през април 2006-а визира завода на турската фирма "Шишеджам" в Търговище и хидровъзел "Цанков камък", който се строи от австрийска фирма, като част от обръча на ДПС, тъй като за тези инвестиции се е застъпил лично лидерът на движението.

24 март - Съпредсетелят на "Синята коалиция" Иван Костов съобщава, че в комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в НС е внесен сигнал за разкритието на в. "Труд", че Доган е взел хонорар от 1,5 млн. лева като консултант по няколко проекта. Според Костов "Доган е взел огромен хонорар за работа, която практически не е свършил". Председателят на комисията Димо Гауров обяви, че ще бъде сезиран и главният прокурор Борис Велчев - дали няма основание за наказателно производство срещу Доган за търговия с влияние. В комисията тече и ревизия на лидера на ДПС.

25 март - Комисията решава да започне проверка на Доган във връзка с разкритието на "Труд" за милионите на Доган. Ще се изискат цялата документация по случая и проверка за имоти, свързани с Доган.

В късния следобед същия ден пресцентърът на ДПС разпространява открито писмо на Доган, с което той персонално атакува Валерия Велева, обвинявайки я, че е искала да стане "таен пиар на ДПС", и понеже й е било отказано, тя го е притиснала като "жертва". Накрая завършва: "Всеки трябва да си плати сметката."

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: