Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Фирма "Буллес строй" водела фалшиви ведомости за заплати
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:20 / 10.06.2011Коментари (0)8399
©
ФИРМА "Буллес строй", чийто съсобственик е шамаросаният от Бойко Борисов - Стоян Сарийски-Стенли, водела фалшиви ведомости за заплати, съобщава в. "168 часа". 
Работници не си получавали заплатите, но във ведомостите някой ги разписвал.
Ощетените сега водят дела за парите си. "Фалшификацията, която е правена през последните две-три години, е потвърдена от експерти по време на съдебни заседания в Районния съд в Разлог" - обяснява адвокат Силвана Дилова. Все още не е известно колко пари са били "усвоени" чрез подписи менте. Проверката на документите за 2009-2010 г. не е приключила. Не е известно кой е подписвал вместо работниците. По това време управител на фирмата е Иван Стойчев.
Далаверата 
се разплита, след като работници, който не са получавали заплати месеци наред, завеждат дела срещу "Буллес строй".Съдът изисква ведомостите. "Представените документи са добре запазени, без следи от разкъсвания или повреди. Подписите са направени със син химикал" - отбелязва съдебният експерт. Според заключението му парафите са "отчетливи един от друг. Вследствие изписването им с различни химикалкови пасти, са годни за изследване". Графологичната експертиза е 
категорична 
че част от подписите в представените ведомости са фалшиви.
Съдът изпраща цялата документация в прокуратурата. Тепърва ще се търси в чий джоб са отишли парите.
Управител на "Буллес строй" сега е 23-годишният Александър Мечкулски. Той поема ръководството през октомври миналата година. Пред "168 часа" призна, че има много заведени дела за заплати, но побърза да заяви: "Хората са се разписали. ОБЕКТ: Бетонен възел на холдинга.Взех документите от счетоводството. Категоричен съм, че няма фалшифицирани подписи. Не съм запознат с експертизите, но ако трябва, ще направим и нови. Ние също 
ще ангажираме юристи 
и експерти." Сарийски и съдружниците му не бяха открити за коментар.
"Буллес строй" е регистрирана в София през 2002 г. Съдружници на Стоян Сарийски са Иван Стойчев и Антон Гешев. За двигател на бизнеса се счита Иван Стойчев от Разлог, който е завършил местното училище за трактористи. Първият му бизнес е дърводобив и дървообработване. Той е 
сред активните секачи 
на пиринските гори. Негов съдружник в този бизнес става Антон Гешев. През 2006 г. към тях се присъединява Стоян Сарийски-Стенли. Общата им фирма е "Буллес строй" ООД. Те вече не секат горите, а стават строители, което е свързано с хотелиерския бум в Банско и Разлог. По това време Стенли с бялото си бентли 
събира погледите 
в Разлог.
"Буллес строй" ООД вдига луксозни сгради в Разлог. Ремонтира пътя за Бетоловото, участва в изграждането на комплекса "Пирин лодж". По това време съдружниците започват и производството на бетон. Този бизнес е поверен на "Буллес строй холдинг". Фирмата има многобройни клиенти, като бетонът є се налива и в столичното метро. За кратко време холдингът става собственик на няколко бетонови възела. 
Плъзват слухове 
че зад просперитета на новоизлюпените бизнесмени стои свързаният с ВИС Николай Цветин. Той също е от Разлог, а баща му е дълги години командир на поделението в града. Слуховете не могат да бъдат потвърдени с документи, показват справки във фирмените регистри.
"Буллес строй холдинг" ЕООД върви нагоре, а "Буллес строй" ООД е дълго време със запори. В Разлог стои недовършен комплексът "Саровица", за който "Буллес строй" ООД издълбава само една дупка.

Бизнесменът спаси имота си
ПРЕЗ последната година бизнесът на тримата приятели Стойчев, Гешев и Сарийски явно е живнал, след като запорите на фирмата им са свалени. 
През декември миналата година е махната и възбраната, наложена върху имота на Стоян Сарийски-Стенли на столичния булевард "Джеймс Баучер", показва справка в имотния регистър. Младият управител на "Буллес строй" Александър Мечкулски обясни по телефона от Разлог новия възход на фирмата така: "Влагаме всичко от себе си, за да се оправим, да вървим напред." Той отказа да обясни над какви обекти работят напоследък и какви поръчки изпълняват.

Съдружниците 
получават концесии
Стоян Сарийски-Стенли и неговите съдружници Стойчев и Гешев са получили няколко концесии за добив на строителни материали. 
Едната е за добив на материали в землищата на с. Чепинци и кв. Враждебна и е със срок от 1 година. 
Другата е за добив на скални облицовъчни материали в землището на с. Богьовци, община Костинброд. Срокът е 2 години.
Третата концесия, получена от "Буллес строй" ООД, е в района на пернишките села Горна Глоговица и Одраница.

Между 
плесниците на премиера
ДЕПУТАТЪТ от БСП Кирил Добрев оповести прякора и бизнеса на Стоян Сарийски-Стенли. 
В отговор премиерът Бойко Борисов заяви, че е набил Стенли навремето, тъй като разплакал дъщеря му, докато били гаджета. От БСП твърдяха, че Стенли участва чрез фирмите си като подизпълнител на метрото. 
Проучване на "168 часа" тогава показа, че "Буллес строй" ООД и други фирми, свързани със Сарийски, не са участвали в търгове за изграждане на метрото като изпълнител или подизпълнител. Фирмата доставя само бетон, но няма договор с "Метрополитен".
Друго съвпадение, което излезе тогава, е, че Милан Сарийски, баща на Стенли, е бил пожарникар. Той е бил взводен командир в Централната софийска пожарна, в която през 1982 г. е назначен като лейтенант Бойко Борисов. Двамата не се засичат, защото Милан Сарийски е напуснал година-две преди това.

в. "168 часа" Светлана Баталова

Източник: в. "168 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: