Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Брилянтният Бербатов трябва да играе!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:05 / 14.04.2012Коментари (0)1060
© Blagoevgrad24.bg
"Докато "Манчестър Юнайтед" допускаше първата си загуба от "Уигън" в последните 15 мача, липсата на един човек ставаше все по-необяснима..."

Така започва анализът на популярния сайт "Гол" за "Юнайтед" и тяхното поражение като гост на борещия се да не изпадне "Уигън" с 0:1. Загубата доведе до намаляване на аванса на "червените дяволи" пред втория "Манчестър Сити" до 5 точки, 5 кръга преди края на сезона.

"Минаха 10 седмици откакто за последно видяхме Димитър Бербатов по екип в мач от Висшата лига - анализира сайтът. - Тогава той вкара втория гол в рутинна победа с 2:0 над "Стоук" (б.р. - 31 януари). След това Бербатов е зрител, а неговите съотборници направиха серия от 8 поредни победи. За всички наблюдатели - достатъчно за 20-ата титла на "Юнайтед". Но всичко се промени в сряда, защото първото място вече не е толкова сигурно. 25 минути преди края на мача Фъргюсън извади Руни и пусна Нани. "Юнайтед" нямаше идея как да пречупи коравия съперник.

Можеше да е различно, ако поне на пейката бе брилянтният българин Бербатов. Той никога не е подвеждал, когато му е гласувано доверие. Има око за голове, а и съзидателен потенциал, който липсва на някои от съотборниците му.

При постоянните контузии на Майкъл Оуен, непостоянната форма на Ашли Йънг и Дани Уелбек, както и очевидната неспособност на Хавиер Ернандес да повтори представянето си от миналия сезон, може би сцената е готова за последния гастрол на Бербатов с екипа на "Юнайтед". През лятото той със сигурност си тръгва, но това е един отличен последен шанс да покаже какво умее.

Въпросът е дали Фъргюсън мисли така."

Анализът е подсилен със статистика, защото числата рядко лъжат. Бербатов е започнал като титуляр 11 мача през сезона, а в още 8 е влязъл като резерва. Но е отвърнал с 9 гола. Ернандес е играл в 34 мача (21 титуляр и 13 резерва) и има 12 попадения. А другият конкурент за партньор на Руни в атаката - Уелбек, е с 10 гола от 36 двубоя (25 титулярни и 11 като резерва).

Човекът, който въведе Димитър Бербатов в английския футбол, напусна Висшата лига.

Дамиен Комоли и "Ливърпул" се разделиха, официално "по взаимно съгласие". Директорът по футбол бе в "Тотнъм" през 2006 г. и изигра главна роля при привличането на Бербатов от "Байер".

 

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: