Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Без Пирин няма България, не е ли ясно?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:41 / 11.06.2011Коментари (0)586
© Blagoevgrad24.bg
Това може да се случи само в България. Клубът, чиято продукция завъртя над 100 милиона евро на европейския и нашия пазар чрез Бербатов, Манолев, Бибишков, Иван Цветков, Иван Иванов, Петър Занев, Николай Бодуров, Спас Делев, Светльо Дяков и още една дузина футболисти фалира! За втори път в последните 5 години.

Значи там или се краде, или се...краде много. И някой умишлено след това праща отбора при аматьорите, за да замаже следите си. По зла ирония на съдбата след новината за лицензионния край, в "Ален мак" се събраха да празнуват хората, които доведоха настоящия екзекутор на Пирин Емил Наков. Послони ги човекът, който преди това уби гордоста на Пирина - Методи Калъмбов. Апропо, на Коменданта му остава още малко, за да заличи след Пирин и втория символ на града - хотел "Ален Мак". Жалкото е, че тези, които арестуваха Чората, не можаха да влязат в хотела, когато вървеше въпросната сбирка.

Щеше да е весело. Защото всички, които убиха за втори път Пирин, заслужават да изживеят накуп цялата агония на десетките хиляди благоевградчани, чиято религия са "орлетата". А душманите на Чората знаят как да им я причинят.
Благоевградската трагедия е национална такава. И държавата, БФС са длъжни да реагират. За футболът ни Пирин е онова, което беше "Кремиковци" за индустрията. И щом Александър Томов може да влезе в затвора за злоупотреби в комбината, защо тези, които заличиха Пирин да не му правят компания? Откъде накъде ще се правят афери за милиони с алибито "частен клуб".

Пирин не е на Калъмбов, на Галчев и прочие крадци на индентичност. Пирин е на България. Що за държава сме, когато един ведомствен инженер прехвърля клуб за милиони на безработен функционер с гарант подкупен фен!? И то без някой да се поинтересува от "сделката"? Навръх 9-и юни бе извършен отново преврат срещу държавността. Та заради един пробит долар фалираха фабрика, без чиято продукция днес нямаше да има България. Ей, Пирин ще си направи сам отбор от свои момчета като Бербатов, Манолев, Бодуров и останалите и той ще бие на нула, която и да е наша национална гарнитура!

Навсякъде по света, когато имат такъв оазис, хората го поддържат. Ние му теглихме ножа. Защо? За да покрием кой прибра милионите от Митко, къде потънаха стотиците хиляди за Манолев, Бодуров и Делев, да не разберем кой прибра под масата пари покрай бягството на Костов и Макенджиев и кой сега намаза дебело филията от Левски и ЦСКА, нахвърлили се като лешояди над мъртвия Пирин!
Сега като се замисля същият този бизлицензен Пирин е едно от 20-те най-добре работещи предприятия въобще в годините след промените. Няма Левски, няма ЦСКА, няма Литекс. За 240 месеца Благоевград е произвел футболна стока, чиито оборот е над половин милиард лева! Това че на "Армията", в Ловеч или на "Герена" са лъснали малко стоката и са я продали те, не обезценява факта, че всичко е тръгнало от Благоевград.

И днес хората, които затриха Пирин носят същата отговорност като онези, които унищожиха БГА или продадоха на безценица БТК. И знаете ли кое е тъжното? Според българските закони на практика не носят никаква отговорност. Колкото има осъдени за аферата БГА, толкова ще има и за Пирин. Просто поредната схема за кражбана един пари беше реализирана и финализирана. По Сталинистки. Има човек - има проблем. Няма Пирин - няма проблем. Едва ли някой подозира, че с отнемането на лиценза на Пирин ни отнеха и лиценза за мечти.

Той обаче е като Ботев, Пирин не умира. Взеха му Делев, направи си Костов. Откраднаха му го, появи се Карачанаков. И него сега ЦСКА ще го прибере, но в някой квартал на Благоевград вече рита със сълзи на очи новия Бербатов. Дали пък всъщност Митко не е последната надежда на Пирин? На финала на кариерата си Димитър е длъжен да направи това, което обеща на журналистите - когато го поканят, да се върне да въведе ред във футбола ни.

А такъв ред ще има само, когато и Пирин е наред. Затова Митко трябва да вземе "орлетата", да прогони от храма търговци като Наков, като Галчев, като Калъмбов. Да върне Пирин там, където му е мястото. И тогава няма да има нужда да си издига кандидатурата за президент на БФС. Защото ще е направил нещо много повече, ще е върнал на България онова, което крадците и отнеха.

Владимир Методиев   

Източник: sportline.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: