Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Алчността на Бербатов му докарала унижението от сър Алекс
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:10 / 31.05.2011Коментари (0)2026
© Blagoevgrad24.bg
Голмайсторът на Висшата лига първо поискал седмичната му заплата да бъде вдигната от 85 000 на 130 000 паунда, а след това вдигнал мизата до 180 000, което шокирало шотландеца и той решил изобщо да не преговаря с него за продължаване на договора.

Мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън хвърли голямата бомба часове преди финала в Шампионската лига с Барселона в събота (1:3), когато извади Димитър Бербатов от разширения състав. Прогнозите сочеха, че Митко ще е резерва и ще влезе в игра през второто полувреме на стадион "Уембли". В крайна сметка той беше натирен от групата. Защо? Кои са причините, след като Бербо нямаше никаква контузия и е здрав като бик? Вестник "Шоу" разкрива всички любопитни факти, свързани с най-скандалното събитие в последно време.
 
Една седмица преди мача с каталунците Митко получил информация от човек, работещ в спортно-техническия щаб на "червените дяволи", че сър Алекс няма никакво намерение да му предлага нов договор. Настоящият контракт на българския нападател изтича на 30 юни 2012 година, но от Юнайтед на няколко пъти обещаваха публично, че ще преговарят тази пролет с "деветката" за удължаването му. Бербатов първоначално не повярвал на чутото. Махнал с ръка и заявил, че ще се увери само когато насреща му застане Фъргюсън.
 
Всичко това обаче си има предистория. Месец по-рано е имало предварителни разговори относно договора на тарана. Най-напред Митко е поискал седмичната му заплата да бъде увеличена от 85 000 паунда чисти пари на 130 000 паунда. Впоследствие Бербатов вдигнал мизата на 180 000 паунда. Поставената цена никак не се понравила на сър Алекс Фъргюсън. Димитър обаче се аргументирал, че е един от водещите играчи на отбора и че е на път да стане едноличен голмайстор на Висшата лига. Шотландецът нищо не казал, но отложил заключителните разговори за след края на сезона - т.е. след мача с Барселона.
 
Три дни преди финала с Шампионската лига Митко получи наградата си за голмайстор на английското първенство. Той и аржентинецът Карлос Тевес от Манчестър Сити финишираха с по 20 отбелязани попадения. Футболната асоциация на Англия награди българина със "златна обувка". Веднага след церемонията десетки хора звъннали, за да поздравят Бербо.

Единствено Фъргюсън не набрал телефона на бившия капитан на националния ни отбор. Бербатов усетил, че нещо не е наред и си спомнил за думите, които единият от помощниците на шотландеца му казал по-рано. На другата сутрин целият отбор на Манчестър Юнайтед бил събран на лагер за предстоящия финал с Барселона.

Бербо купул бонбони и уиски, за да почерпи съотборниците си за "златната обувка". После благодарил на футболистите и уточнил, че ако не са били те, никога нямаше да триумфира като голмайстор на английското първенство. На тренировката присъствал и сър Алекс. Логично Бербатов отишъл при него и му подал кутията с бонбони. Шотландецът обаче бил нацупен, намръщен, все едно някой току-що му бил изял закуската.
 
В деня на мача става още по-лошо. Сър Алекс събрал целия отбор и обявил групата от 18 футболисти за финала от Шампионската лига. На Бербо почти му прилошало, когато не чул името си. С ледена физиономия Фъргюсън тръгнал да излиза от съблекалнята, при което Митко за първи път в кариерата си се осмелил да попита защо е пренебрегнат. Шотландският специалист пуснал възможно най-лукавата усмивка на лицето си, след което тихо заявил на Бербатов: "Димитър, с тебе май ще се разделяме..."

Митко пребледнял целият. Не можел да повярва, че точно за финала с Барса, мач, който той очаквал толкова дълго време, ще отпадне от състава. Не само няма да е титуляр, не само няма да е резерва, а ще е аут от групата. Веднага звъннал на жена си Елена, за да й съобщи неприятната новина. Половинката му се видяла в чудо и отсякла, че няма да отиде на стадиона, за да гледа мача. Даже започнала да навива Митко да се прибере у дома им в Манчестър и да не остава на "Уембли".
 
"Аз няма да дойда. Този човек се подиграва с теб. Това е върхът на всичко. Никой така не те е унижавал. Та ти си голмайстор на отбора, а той не вади от групата. Щях да доведа и дъщеря ни (б.р. - Деа). Заедно щяхме да седнем на трибуните и да ти стискаме палци. Защо да се разкарваме с детето от Манчестър до Лондон, за какво да блъскаме път!", беснеела Елена.
 
Най-неприятното било, че Митко поканил за мача на "Уембли" най-близките си хора. Бербатов осигурил специални пропуски във ВИП-ложата на майка си Маргарита, баща си Иван, брат си Асен и най-добрите си приятели от годините, в които бяха съотборници в ЦСКА - Тодор Кючуков, Константин Мирчев, Александър Томаш и Петър Златинов.

Билети имало и за импресариото му Емил Данчев, както и за половината служители от мениджърската агенция "ЦСКА-АС 23". Отделно с пропуски, осигурени от УЕФА, за Лондон заминаха президентът на БФС Борислав Михайлов и още 7-8 чиновници от футболната ни централа. На мача присъствал и босът на "Славия" Венцеслав Стефанов, придружаван от съпругата си.

Намерението на Бербатов било след мача да се види с роднини и приятели, да ги заведе на ресторант, където да почерпи за "златната обувка" и... евентуално за спечелената Шампионска лига. Сър Алекс обаче развалил всичките планове на българина.
 
"Митко направи и невъзможното, за да събере майка си и баща си поне за два дни. Знаете, че Иван и Маргарита са разделени, макар че нямат официално развод. Напоследък отношенията им са доста обтегнати. Бербо обаче отсече, че иска да ги види отново заедно, защото тази раздяла и непрестанните дрязги му тежат. А то какво стана заради тоя Фъргюсън", тюхкат се близки до Димитър Бербатов.
 
Наши източници разкриха, че на другия ден след финала с Барселона Бербо, сър Алекс и Емил Данчев трябвало да седнат на масата, за да преговарят за новия договор на нападателя. Среща, разбира се, не е имало.

Когато научил, че Митко е изваден от групата, емоционалният Данчев полудял. Той тъкмо се стягал да напуска хотела и да се отправи за "Уембли", когато Бербатов му се обадил по телефона и му казал: "Не само няма да съм титуляр, ами ме извадиха и от групата!".
 
Самият Димитър решил да послуша половинката си Елена и да се връща в Манчестър. Обявил на Данчев, че няма да е на стадиона, че не го интересува никакъв финал.

"Митко, не прави глупости! Не наливай допълнително масло в огъня. Чуй ме поне веднъж. Остани с отбора, знам, че ти е болно, гадно, отвратително. Но стисни зъби. После теб ще изкарат виновен. Медиите ще те изядат! Запази хладнокръвие!", съветвал Данчев нападателя.
 
Веднага след края на финала, в който Барселона буквално схруска Манчестър Юнайтед, Би Би Си разпространи информацията, че Бербатов не е бил на стадиона.

"Българинът си тръгна нервен още преди първия съдийски сигнал", написа популярната в цял свят медия. Написа, но излъга. Бербатов в крайна сметка е послушал не Елена, а Данчев, и е останал на стадиона. Той е изгледал мача в компанията на майка си и баща си, а останалите му близки и роднини се намирали на няколко реда по-надолу в ложите на Уембли".
 
Една от основните причини Сър Алекс да извади Митко от групата е желанието му да го унижи. Шотландецът нямал намерение да разчита повече на българина, тъй като двамата са в конфликт. Омразата на Фъргюсън към Бербо нараснала драстично, след като Димитър поискал двойно по-голяма заплата.
 
"Сър Алекс изобщо не обича някой да му извива ръцете. В случая Бербатов не е целял да направи това. Той, като всеки добър футболист, си е поставил своите условия и е настоял те да бъдат изпълнени. Но Фъргюсън е чепат характер. Берба не е първият, с когото шотландецът влиза в подобен конфликт. Примери, колкото си щеш. Ще ви напомня, че Сър Алекс се изпокара преди с Дейвид Бекъм, с холандеца Ван Нистелрой. Спомнете си преди два сезона как за абсолютно същото се сдърпа с Карлос Тевес. Фъргюсън не обича, когато някой поставя условия. Аржентинецът беше най-добрият му футболист. Но след като поиска увеличение на заплатата си двойно, Съра не му удължи договора и Тевес си тръгна със статут на свободен агент, подписвайки с кръвния враг Манчестър Сити. По същия начин ще се развие въпросът и с Бербатов", прогнозират запознати.
 
Те добавиха шокиращата подробност, че Фъргюсън... не е искал Бербатов да стане едноличен голмайстор на Висшата лига. Защото по този начин Митко щеше да оправдае желанието си за по-висока заплата. Даже Съра се надявал Тевес да изпревари в последния кръг на първенството Бербо в голмайсторската листа. Тогава обаче аржентинецът не успя да се разпише срещу Болтън, българинът също не вкара срещу Блекпул и двамата финишираха с по 20 гола.
 
"Бербатов не смее да излезе навън след финала срещу Барселона. Срам го е да погледне хората в очите. В понеделник шефовете на Манчестър Юнайтед организираха купон с феновете по случай спечелената титла на Англия. Митко едва се съгласи да отиде", твърдят от обкръжението на Бербатов. Те признаха, че за първи път в живота си Митко е прибягнал до успокоителни лекарства.
 
"Пи някакви хапчета. Нервите му бяха силно разклатени, но той ще се съвземе. Това беше нечуван шок за него. С Елена бяха планували за средата на юни да ходят на почивка в Тихия океан - на тузарския остров Бора Бора. Но Бербатов е отменил резервацията. Не му се пътува никъде. Той се върна в София с частен самолет късно в понеделник вечерта. Никой не знае какви ще бъдат плановете му. Вероятно ще изчака как ще се развият събитията в Манчестър Юнайтед",  добавят осведомени.
 
Бербатов обаче щял да откаже какъвто и да е било трансфер. "Сър Алекс вече го е поставил в трансферната листа. Това е факт. Но Митко няма да иска да напуска. Никой не може да го изгони от Манчестър, защото договорът му е до юни догодина.  После ще си тръгне като свободен агент. Ще си стои в отбора, макар че вероятно ще търка отново пейката. Въпросът е как ще се гледат оттук насетне с Фъргюсън. Съра прави всичко, за да го принуди да се разделят.

Шотландецът е навит да го продаде за 15 милиона паунда, а Митко не желае да се маха. Ще бъде любопитно какво ще се случи. Вече се започна познатата история - взеха да го искат отбори от всички краища на света - Борусия (Дортмунд), Байерн, Нюкасъл, Рома, Тотнъм и кой ли още не. Очертава се да е доста интересно и загадъчно през лятото", прогнозират футболни спецове.

Източник: sportline.bg

Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016 »
23.07.2012 »
20.05.2012 »
04.04.2012 »
23.02.2012 »
04.01.2012 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: