Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Знаете ли защо видеорегистраторите на автомобилите трябва да се сменят на всеки две години?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:53 / 26.05.2023Коментари (0)490
©
Интернет е пълен с ревюта, реклами и оферти за продажба на всякакви видове автомобилни DVR, познати още като видеорегистратори. Тези устройства съчетават функциите на видеозапис и предупреждение за полицейски камери. Когато обаче купувате такова устройство, трябва да имате предвид, че най-вероятно то не е толкова издръжливо, колкото изглежда първоначално. видеорегистратор, DVR Най-често шофьорът придобива видеорегистратор, разчитайки на щастлива случайност или виждайки го в реклама в интернет.

Случва се обаче, устройството да стартира правилно при запалване на автомобила, да се появи картина на екрана от видеокамерата, да намига успокоително с индикатора за запис, но всъщност да не изпълнява прякото си задължение - нови видеоклипове не се появяват на "картата“. Възможно е един ден да решите да изтеглите запис на интересно пътно събитие от паметта на устройството си на домашния компютър, но да се окаже, че на паметта има само видеоклипове от преди две години, и нищо по-ново, пише AutoMedia.bg. А би следвало след запълване на паметта, най-старите видеоклипове да се трият и автоматично да се заменят с новите. Причините за повредата на автомобилните видеозаписващи устройства са различни.

Освен това за собствениците на автомобили, които предпочитат да държат екрана на работещо устройство изключен, могат по-често да бъдат неприятно изненадани. Най-баналната причина е "бъг" на софтуера. По принцип се елиминира с просто рестартиране на устройството. Но ако се наложи преинсталиране, проблемът е, че далеч не винаги е възможно да се намери правилната версия на софтуера.

Понякога марките, под които се произвеждат автомобилните рекордери, се появяват и изчезват безследно след две или три години. Освен това не всеки шофьор ще се занимава с препрограмиране на устройство, закупено за малко пари преди няколко години. Последната точка е в пълна сила като цяло при всякакъв вид повреди на регистратора. Също така си струва да запомните, че срокът на експлоатация на всички видове автомобилни видеозаписващи устройства, гарантиран от производителя, рядко надвишава една година.

А някои продавачи на такова оборудване обикновено се ограничават до декларация: "само 30 дни за връщане и замяна“. Това означава, че максималният период, през който човек може да се надява на безпроблемна работа на видеорегистратор, не надвишава година и половина.

След изтичането на този период повредата е почти неизбежна, като тя най-често се изразява в спиране на правенето на записи. Можете или да се надявате, че това няма да се случи и да шофирате с потенциално безполезно устройство, или да си купите ново. Както и да е, практиката показва, че е силно препоръчително такова устройство да се сменя на всеки две години.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: