Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зинаида Златанова: Добре е да следим какво става със законите на ЕС, които касаят реалния ни бизнес
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:03 / 20.04.2023Коментари (0)278
©
Изпълнявайки, или не изпълнявайки законите на ЕС, особено тези, които са важни за функциониране на вътрешния пазар, ние директно помагаме или пречим на собствения си бизнес да функционира добре в този вътрешен пазар. Ние хармонизираме закони вече 20 години и повече. Това каза в Аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Зинаида Златанова, бивш заместник министър-председател и министър на правосъдието и ръководител на представителството на Европейската комисия в България. 

"Добре е да следим какво става със законите, които касаят реалния бизнес. Има и някаква доза може би интереси, които влияят на начина на въвеждането на европейските закони у нас. Но Европейската комисия не може да бъде излъгана, няма как да го въведете неправилно и условно казано да не ви хванат. Какво се случва, когато парламентът не работи редовно и има ли отношение това. 

И да, и не, тъй като редица изисквания, директиви, регламенти, които приема Европа най-общо казано, могат да бъдат въведени не само чрез законодателни актове, но и чрез подзаконови нормативни актове на Министерски съвет, та дори и на отделни министри. Т.е. това не е задължително и не се дължи на нередовната работа на парламента. Така че смесени са причините. А и винаги правната техника, която се използва, би могла да бъде и по-гъвкава, именно с цел максимално да се разтовари парламентът от въвеждане на изисквания, освен ако в краен случай не е нужно законодателно уреждане, разбира се. Но това вече е много професионален разговор защо винаги вдигаме на ниво закон всяко едно изискване, което идва от Брюксел, може ли да стане по друг начин, добре ли е да става по друг начин, биха ли могли правителствата, министрите да поемат повече отговорност за този процес или не.  

Зинаида Златанова поясни, че от регистъра на Европейската комисия, който е достъпен, е видно, че България има около 40 активни наказателни процедури, като някои от тях вече са в съдебна фаза.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: